search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 09:09
MENU CLOSE

Λίμνη αίματος σε σχολείο στο Τέξας: Eκτός εαυτού ένοπλος – Τουλάχιστον 10 νεκροί (Photos)

18.05.2018 13:47
Λίμνη αίματος σε σχολείο στο Τέξας: Eκτός εαυτού ένοπλος - Τουλάχιστον 10 νεκροί (Photos) - Media

 

Τουλάχιστον 10 είναι οι νεκροί και 12 οι τραυματίες από την επίθεση που εξαπέλυσε ένας μαθητής στο γυμνάσιο της πόλης Σάντα Φε, όπως αναφέρουν στους ιστοτόπους τους οι τοπικές εφημερίδες, επικαλούμενες νοσοκομειακές πηγές.

Ο σερίφης της κομητείας Χάρις Εντ Γκονζάλες ανέφερε μέσω του Twitter ότι η αστυνομία έχει συλλάβει έναν ύποπτο ενώ έχει προσαχθεί και ένα δεύτερο πρόσωπο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Houston Chronicle, ο δράστης ήταν οπλισμένος με ένα τουφέκι AR-15, ένα πιστόλι, μια κοντόκανη καραμπίνα και αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς.

“Οι αστυνομικοί που μπήκαν μέσα βρήκαν μια λίμνη αίματος στο σχολείο. Προφανώς, αυτός ο τύπος έριχνε εκρηκτικούς μηχανισμούς παντού. Δεν ξέρουμε αν κάποιος από αυτούς εξερράγη”, είπε η πηγή την οποία επικαλείται η εφημερίδα.

Ο σερίφης της κομητείας είχε ήδη δηλώσει ότι πυροτεχνουργοί βρίσκονται επί τόπου.

Σύμφωνα με τον αρχηγό της τοπικής αστυνομίας, έξι άνθρωποι έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομείο.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε “πολύ-πολύ θλιβερή” τη σημερινή, μιλώντας για μια “φρικτή επίθεση”. Λίγο νωρίτερα είχε γράψει στο Twitter ότι «ενδεχομένως να αναμένουμε άσχημα νέα».

Λίγο πριν, ένας δημοσιογράφος του τοπικού τηλεοπτικού δικτύου KHOU επικαλούμενος τρεις διαφορετικές πηγές, ανέφερε ότι τουλάχιστον 8 άνθρωποι σκοτώθηκαν, ενώ το CNN έκανε λόγο για «πολλούς νεκρούς».

Στον επίσημο λογαριασμό στο Twitter του γραφείου του σερίφη της κομητείας Χάρις γινόταν λόγος για ένα «περιστατικό με πολλά θύματα» και διευκρινιζόταν ότι «οι τραυματίες λαμβάνουν τις πρώτες βοήθειες».

Αναφέρθηκε ακόμη ότι ένας αστυνομικός τραυματίστηκε, όμως προς το παρόν δεν έχει αποσαφηνιστεί η σοβαρότητα των τραυμάτων του.

Το γυμνάσιο Santa Fe έχει αποκλειστεί με μαθητές να έχουν καταφύγει στις αίθουσες διδασκαλίας, καθώς η αστυνομία κυνηγάει έναν ένοπλο που εισέβαλε στο σχολείο. 

Μαθητές είπαν στα τοπικά ΜΜΕ ότι ένας μαθητής που είχε οπλιστεί με ένα καραμπίνα μπήκε την ώρα του μαθήματος τέχνης και πυροβόλησε ένα κορίτσι στο πόδι.

Στη συνέχεια, ο δράστης άρχισε να «πυροβολάει παντού», είπε ένας μαθητής στο ABC 13.

Στη σημείο έσπευσε ιατρική βοήθεια μέσω ελικοπτέρου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 09:08