search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 16:18
MENU CLOSE

Γεννηματά για «Μακεδονία του Ιλίντεν»: Επιτομή της επιστροφής του αλυτρωτισμού

18.05.2018 17:23
Γεννηματά για «Μακεδονία του Ιλίντεν»: Επιτομή της επιστροφής του αλυτρωτισμού - Media
 
Τέλος σε κάθε συζήτηση γύρο από το «Μακεδονία του Ιλίντεν» που έπεσε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων γύρω από το Σκοπιανό ζήτησε η Φώφη Γεννηματά από το βήμα της Βουλής. «Περιμένουμε σήμερα όλη την ημέρα μια διάψευση που δεν έχει έρθει. Μια διάψευση από την πλευρά της Κυβέρνησης, γιατί φέρεται ότι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων έχει πέσει ένα όνομα που ακούει στο “Μακεδονία του Ιλίντεν’. Είναι προφανές ότι η συγκεκριμένη ονομασία συνιστά την επιτομή της επιστροφής του αλυτρωτισμού. Και θέλω να πιστεύω πως η κυβέρνηση δεν έχει μπει καν στην διαπραγμάτευση αυτού του ονόματος», τόνισε χαρακτηριστικά η πρόεδρος της ΔΗΣΥ στην τοποθέτηση της στην συζήτηση του πορίσματος της προκαταρκτικής επιτροπής για την υπόθεση Novartis.
 
Όπως είπε, αναφερόμενη στο ονοματολογικό, η Φώφη Γεννηματά: «Η επίλυση του ζητήματος δεν αφορά μονάχα στην ονομασία. Απαιτείται ολοκληρωμένη λύση και σύμφωνα με την ενημέρωση που μας έχει κάνει η κυβέρνηση ως τώρα αυτό διαπραγματεύεται εκ μέρους του Ελληνικού λαού, δηλαδή την σύνθετη ονομασία με ισχύ erga omnes και αναθεώρηση του Συντάγματος. Απαιτούνται δεσμεύτηκες ρυθμίσεις για την εγγύηση της μη επιστροφής του αλυτρωτισμού και της παραχάραξης της ιστορίας. Χθες ο Πρωθυπουργός στην συνέντευξη Τύπου που έδωσε, είπε πως δεν βρίσκεται η διαπραγμάτευση σε μια καμπή κρίσιμη ώστε να αισθάνεται ότι πρέπει να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς. Σήμερα μάθαμε ότι θα μας ενημερώσει τελικώς τηλεφωνικά αύριο και εν τω μεταξύ οι διαρροές δίνουν και παίρνουν. Κλείνοντας, λοιπόν, περιμένουμε την επίσημη ενημέρωση και ελπίζουμε ότι πράγματι η κυβέρνηση αυτή διαπραγματεύεται, όπως είπε ο πρωθυπουργός, στο όνομα όλων των Ελλήνων μια πραγματικά ολοκληρωμένη λύση».
 
Η Φώφη Γεννηματά ανήγγειλε την αποχώρηση του κόμματος της από την συζήτηση και την ψηφοφορία για την Novartis τονίζοντας ότι πέφτει η αυλαία μιας κακοστημένης παράστασης. «Πήγατε να στήσετε δίκες άλλων εποχών και σας βγήκε πολιτική επιθεώρηση» είπε προς την πλευρά της κυβερνητικής πλειοψηφίας. «Μια κατασκευασμένη ιστορία, στηριγμένη πάνω σε ένα πραγματικό σκάνδαλο. Μια προσπάθεια κατασκευής γεγονότων και ενόχων, μέσω πρόθυμων πλην ανώνυμων μαρτύρων και βολικών παραδοχών. Μια κοινοβουλευτική παρωδία, με ένα ταιριαστό, άδοξο τέλος. Το ίδιο το πόρισμα της πλειοψηφίας σας είναι ομολογία της αποτυχίας σας», τόνισε χαρακτηριστικά η πρόεδρος της ΔΗΣΥ. Και κατέληξε λέγοντας πως «σε αυτό το βρόμικο παιχνίδι σκιών, που εσείς στήσατε, θα είστε απελπιστικά μόνοι. Η ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης αποχωρεί. Καλή σας νύχτα κ. Τσίπρα».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 16:17