search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 07:57
MENU CLOSE

Αλεξιάδης: Αρνητικά στοιχεία στο «Ίλιντεν» – Δένδιας: Είναι επιτομή του αλυτρωτισμού

20.05.2018 08:37
Αλεξιάδης: Αρνητικά στοιχεία στο «Ίλιντεν» - Δένδιας: Είναι επιτομή του αλυτρωτισμού - Media

 

«Εμάς δεν μας πιέζει ο χρόνος για το Σκοπιανό, εμάς μας πιέζει η εθνική ευθύνη να λύσουμε το πρόβλημα», τόνισε μιλώντας στην εκπομπή Ακραίως του ΣΚΑΪ ο Τρύφων Αλεξιάδης. 

Ο πρώην υπουργός σημείωσε πως «το όνομα “Δημοκρατία του Ίλιντεν” έχει ιστορικά αρνητικά στοιχεία», αλλά δείχνει ότι «τα Σκόπια έχουν βάλει στην άκρη τα περί Μ. Αλεξάνδρου».

Αναφερόμενος στο Σκοπιανό ο Νίκος Δένδιας επισήμανε πως το γεγονός ότι εμπλέκεται στη διαδικασία ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ δείχνει ότι «αναβαθμίζουν την πίεση προς την Ελλάδα».

Χαρακτήρισε «ιστορικό εφιάλτη το όνομα “Δημοκρατία του Ίλιντεν” που έπεσε στο τραπέζι για τα Σκόπια» και πρόσθεσε: «Πώς επέτρεψε η κυβέρνηση να ξεκινήσει αυτή η συζήτηση. Το Ίλιντεν είναι η επιτομή του σλαβικού αλυτρωτισμού εναντίον της Ελλάδας. Για τους Έλληνες είναι ανάθεμα. Δεν πρέπει να μπούμε σε αυτή τη συζήτηση. Η κυβέρνηση έκανε διαρροή με στοιχεία αποδοχής προκειμένου να «μετρήσει». Έχω το φόβο ότι οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι δεν γνώριζαν τι σημαίνει Ίλιντεν. Αυτό πρέπει να κοπεί αμέσως.  Η κυβέρνηση να μην διανοηθεί να συζητήσει το όνομα «Δημοκρατία του Ίλιντεν» για τα Σκόπια».

Τόνισε, επίσης πως για την όποια λύση «είναι απαραίτητη προϋπόθεση η αλλαγή του Συντάγματος των Σκοπίων».

Για την αξιολόγηση

Αλεξιάδης:  Έκλεισε η αξιολόγηση χωρίς πρόσθετα αρνητικά μέτρα

Στο μέτωπο της αξιολόγησης ο Τρύφων Αλεξιάδης τόνισε πως «έκλεισε χωρίς πρόσθετα αρνητικά μέτρα» και πρόσθεσε: «Κλείνουμε την περίοδο των μνημονίων, βγαίνουμε στις αγορές και μετά έχουμε δυνατότητα διαπραγματεύσεων και δημιουργίας δημοσιονομικού χώρου για φοροελαφρύνσεις». 

«Να επιστρέψουμε πρώτα σε μια κανονικότητα και θα δούμε μετά τα περί περικοπών στις συντάξεις και μείωσης του αφορολόγητου», είπε ο πρώην υπουργός και πρόσθεσε: «Εμείς λύνουμε προβλήματα και απαντάμε στα προβλήματα της κοινωνία».

Τέλος, είπε πως είναι «λάθος να ανοίγεις θέματα για το τι θα γίνει το 2019 και το 2020, όταν έχεις πρώτα να κλείσεις την Αξιολόγηση».

Από τη δική του πλευρά ο Νίκος Δένδιας τόνισε πως η Νέα Δημοκρατία θα «ξανασυζητήσει με τους δανειστές τι μπορεί να γίνει με τις περικοπές στις συντάξεις και τη μείωση του αφορολόγητου».

«Όλο το μίγμα δημοσιονομικής πολιτικής είναι υπό συζήτηση», εξήγησε ο βουλευτής της ΝΔ και πρόσθεσε: «εμείς πιστεύουμε ότι είμαστε καλύτεροι από τη σημερινή κυβέρνηση».

Για την επίθεση στον Μπουτάρη

Με αφορμή την επίθεση εναντίον του Γιάννη Μπουτάρη ο Τρύφων Αλεξιάδης σχολίασε πως είναι «απαράδεκτα τα φαινόμενα βίας» και πρόσθεσε πως «Το αυγό του φιδιού έχει σπάσει».

Ζήτησε ακόμα «όλες οι πολιτικές δυνάμεις με σαφήνεια να καταδικάσουν τη βία». 

Ο Νίκος Δένδιας υποστήριξε πως «Η κυβέρνηση δείχνει ανοχή στα φαινόμενα ανομίας» και τόνισε πως «Αυτά συμβαίνουν όταν το κράτος επιτρέπει σε συγκεκριμένες ομάδες να δρουν με αυτό τον τρόπο και όταν απουσιάζει η Αστυνομία».

Χαρακτήρισε «Απολύτως καταδικαστέα από όλους η επίθεση στον Γ. Μπουτάρη».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 07:55