search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 19:07
MENU CLOSE

Έγινε το πρώτο τηλεφώνημα Ζάεφ σε Τσίπρα – Νέα επικοινωνία την Τρίτη

11.06.2018 14:09
Έγινε το πρώτο τηλεφώνημα Ζάεφ σε Τσίπρα - Νέα επικοινωνία την Τρίτη - Media

 

Το πολυαναμενόμενο τηλεφώνημα Ζάεφ σε τσίπρα πραγματοποιήθηκε τελικά αργά το μεσημέρι και είχε διάρκεια μιας ώρας. Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε η ΕΡΤ θα ακολουθήσει νέο τηλεφώνημα και αύριο.

Όπως είχε διαφανεί και νωρίτερα από τις σημερινές δηλώσεις Ζάεφ στα Σκόπια η διαπραγμάτευση βρίσκεται “στα τελευταία λεπτά” αλλά προφανώς υπάρχουν ανοιχτά ζητήματα ως την τελευταία στιγμή, εξ ου και η συζήτηση μεταξύ των δύο πρωθυπουργών θα συνεχιστεί και αύριο.

Όπως ανακοινώθηκε από το Μέγαρο Μαξίμου, «ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, είχε σήμερα το μεσημέρι τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό της πΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, η οποία πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα.

Οι δύο πρωθυπουργοί συμφώνησαν να ολοκληρώσουν τις συνομιλίες τους σε νέα τηλεφωνική επικοινωνία το πρωί της Τρίτης».
 
Κοτζιάς: Έγινε το αποφασιστικό βήμα
Μιλώντας στο Kontra Channel, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, σημείωσε χαρακτηριστικά ότι σήμερα έγινε το αποφασιστικό βήμα, προσθέτοντας κι αυτός ότι την Τρίτη θα υπάρξει και νέα επικοινωνία των δύο πρωθυπουργών.
 
Ο κ. Κοτζιάς τόνισε ότι «αν αύριο ολοκληρωθεί η συζήτηση των δύο πρωθυπουργών θα έχει επιλυθεί και το θέμα του ονόματος» και επισήμανε ότι στόχος είναι μια «συμφωνία με κέρδος και για τους δυο».
 
Παράλληλα, άσκησε κριτική στις προηγούμενες κυβερνήσεις, λέγοντας ότι «η ατυχία της χώρας είναι ότι δεν είχε αριστερή κυβέρνηση όταν δημιουργήθηκε το πρόβλημα. 140 χώρες ονομάζουν αυτό το κράτος ως Μακεδονία και το εμφανίζουν λες και αυτό δεν το βρήκαμε εμείς μπροστά μας», ενώ προσέθεσε δηκτικά ότι «όλες οι κυβερνήσεις μιλούσαν μέχρι τώρα για σύνθετη ονομασία της Μακεδονίας. Και τώρα βγαίνουν και λένε δεν θέλουν σύνθετη».
 
Ζάεφ: Εξετάστηκαν διάφορες ιδέες
Από την πλευρά των Σκοπίων, ανακοινώθηκε ότι κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας μεταξύ του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ και του πρωθυπουργού της Ελλάδος Αλέξη Τσίπρα, η οποία διήρκησε μία ώρα, συζητήθηκαν τα εναπομείναντα ζητήματα και εξετάστηκαν διάφορες ιδέες για λύσεις, σύμφωνα με ανακοίνωση από τα γραφείο του πρωθυπουργού.

Όπως υπογραμμίζεται αύριο το πρωί θα πραγματοποιηθεί ακόμη μια τηλεφωνική συνομιλία.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ζόραν Ζάεφ είχε δηλώσει νωρίτερα ότι «είναι επιθυμία μας να έχουμε λύση στο θέμα της ονομασίας πριν την Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις 28 και 29 Ιουνίου και πριν από την συνεδρίαση του Συμβουλίου της Ευρώπης στις 25 και 26».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 19:05