search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 08:38
MENU CLOSE

Σε ύφεση η φωτιά στη Σητεία – Απόλυτη ετοιμότητα για αναζωπυρώσεις

12.07.2018 11:41
Γλυφάδα: Αυτοκίνητο τυλίχτηκε στις φλόγες – Αστυνομικός έσωσε γιαγιά και παιδί που ήταν μέσα (Video) - Media
 
Σε ύφεση βρίσκεται από το βράδυ της Πέμπτης η μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή Αχλάδια της Σητείας η οποία από το πρωί έχει κάψει εκατοντάδες στρέμματα θαμνώδους και αγροτολιβαδικής έκτασης.
 
Το απόγευμα επιχείρησαν και δύο αεροσκάφη Καναντέρ τα οποία έφτασαν από την Ελευσίνα για να ενισχύσουν τα δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα στις εναέριες προσπάθειες κατάσβεσης του πύρινου μετώπου.
 
Λόγω των συνεχών αναζωπυρώσεων οι πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν στην περιοχή έχοντας κυκλώσει το μέτωπο με βασικό αντίπαλό τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή, αν και με τη δύση του ηλίου οι άνεμοι έπεσαν αισθητά 
 
Δώδεκα οχήματα με 24 πυροσβέστες, πεζοπόρα τμήματα της ΕΜΑΚ και του στρατού με ενίσχυση από τον δήμο και πολίτες συνδράμουν τις προσπάθειες για την κατάσβεση της φωτιάς η οποία, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ενδέχεται να ξεκίνησε από βραχυκύκλωμα ανεμογεννήτριας πάρκου ΑΠΕ.
 
Στο μεταξύ συνελήφθη και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα 43χρονος Έλληνας κατηγορούμενος για εμπρησμό για φωτιά που εκδηλώθηκε στον ‘Αγιο Νικόλαο σήμερα τα ξημερώματα η οποία όμως κατασβέστηκε άμεσα από τους πυροσβέστες.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 08:38