search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 17:24
MENU CLOSE

Ελεύθεροι οι Τούρκοι δημοσιογράφοι που συνελήφθησαν στην Αλεξανδρούπολη

15.07.2018 07:22
Θεσσαλονίκη: 32χρονος αυτοτραυματίστηκε με ξυράφι έξω από Aστυνομικό Tμήμα  - Media

 

Ελεύθεροι αφέθηκαν 3,5 ώρες μετά τη σύλλψηψή τους τρεις δημοσιογράφοι του τουρκικού καναλιού TRT, οι οποίοι συνελήφθησαν -το βράδυ του Σαββάτου- από αστυνομικούς στην Αλεξανδρούπολη.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τον εικονολήπτη Ουφούκ Καραγκιούλ, τον δημοσιογράφο Φατίχ Σαμπουντζού και τον συνεργάτη του καναλιού Μετίν Ταλού, οι οποίοι έκαναν δοκιμαστικά γυρίσματα για ρεπορτάζ με αφορμή τη συμπλήρωση δύο ετών από την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία.

Σύμφωνα με μερίδα τουρκικών ΜΜΕ, οι δημοσιογράφοι και ο εικονολήπτης αφέθηκαν ελεύθεροι μετά από παρέμβαση του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο Σαμπουντζού δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Anadolu ότι συνελήφθησαν χωρίς λόγο. «Εχω εργαστεί σε πολλές χώρες, αλλά δεν έχω δει τέτοια συμπεριφορά ούτε στις χώρες που μπορείς να αποκαλέσεις τις χειρότερες του κόσμου», είπε ο δημοσιογράφος.

«Είναι πολύ άσχημη μορφή βίας. Λυπάμαι πολύ για αυτό. Μας πήραν τα τηλέφωνα, μας έσπρωξαν πάνω στο αυτοκίνητο. Πήραν πορτοφόλια, έγγραφα, σημειώσεις από τις τσέπες μας. Μας έβαλαν σε ξεχωριστά οχήματα και μας πήγαν στο αστυνομικό τμήμα. Επειτα από 3,5 ώρες μας είπαν ότι ήταν έλεγχος ρουτίνας», πρόσθεσε. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 17:24