22/08/2019 04:57:49

Με το βλέμμα στην έξοδο συνεδριάζει το Πολιτικό Συμβούλιο υπό τον Τσίπρα

Με το βλέμμα στην έξοδο συνεδριάζει το Πολιτικό Συμβούλιο υπό τον Τσίπρα - Media

 

Η πανηγυρική σηματοδότηση της εξόδου από το μνημόνιο στις 20 Αυγούστου και πρωτοβουλίες με κοινωνικό πρόσημο που θα σχεδιαστούν για την επόμενη μέρα και πιθανότατα θα αποτελέσουν και τη βασική δέσμη εξαγγελιών στη ΔΕΘ αναμένεται να τεθούν στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον πρωθυπουργό σε λίγη ώρα (10.30).

Η συνεδρίαση πάντως έρχεται σε μια στιγμή όπου

  • Τα σενάρια για τον χρόνο των εκλογών συντηρούνται, ειδικά μετά την τροπολογία που μεταθέτει τις Αυτοδιοικητικές εκλογές τον Μάιο μαζί με τις ευρωεκλογές εγείροντας υπόνοιες για την ισχυροποίηση του ενδεχομένου ο πρωθυπουργός να επιλέξει τις τριπλές κάλπες, παρά τις επίσημες διαβεβαιώσεις περί ολοκλήρωσης της τετραετίας.
  • Παρουσιάστηκε εμπλοκή με την τελευταία δόση ύστερα από την απαίτηση των Γερμανών για ισοδύναμα μέτρα αν η κυβέρνηση επιμείνει στην εξαγγελία για εξαίρεση των νησιών του Βορείου Αιγαίου από την αύξηση του ΦΠΑ.
  • Προηγήθηκε το ελληνορωσικό διπλωματικό επεισόδιο με την υπόθεση των απελάσεων των ρώσων διπλωματών που επιδείνωσε περαιτέρω τις σχέσεις με τη Μόσχα. Η τελευταία προειδοποιεί με αντίποινα, παρόλο που η Αθήνα τονίζει ότι το συμβάν θεωρείται λήξαν.

Εκτιμάται πάντως, ότι στο τραπέζι του Πολιτικού Συμβουλίου θα τεθεί και το θέμα των σχέσεων με τους Ανεξάρτητους Έλληνες και τον Πάνο Καμμένο, ο οποίος συνεχίζει να προβαίνει σε αντιφατικές δηλώσεις αφενός, αφετέρου, πάνω στη λήξη του μνημονίου θεωρείται βαρίδι που εμποδίζει την κυβέρνηση να χαράξει πλέον τη δική της κατεύθυνση σε αριστερό - προοδευτικό προσανατολισμό.

Προχθές, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης επανέφερε τη συζήτηση περί της ανάγκης ανασύνθεσης της κυβερνητικής πλειοψηφίας (αλλαγή κυβερνητικού εταίρου χωρίς να προηγηθούν εκλογές) αν και από το Μαξίμου έχουν πολλές φορές απορρίψει αυτά τα σενάρια.

Πέραν όλων αυτών η πόλωση με τη ΝΔ καλά κρατεί και θα εξακολουθήσει να συντηρείται ώστε να είναι διαρκής η ανάδειξη των διαχωριστικών γραμμών που θα περιλαμβάνουν όλο και περισσότερα στοιχεία της κοινωνικής ατζέντας, των εργασιακών, κλπ.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.