search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:06
MENU CLOSE

Εφιάλτης χωρίς τέλος: 50 οι νεκροί – Οι 30 «βρέθηκαν σφιχταγκαλιασμένοι μέσα σε οικόπεδο, 30 μέτρα από την παραλία»

23.07.2018 21:52
Εφιάλτης χωρίς τέλος: 50 οι νεκροί - Οι 30 «βρέθηκαν σφιχταγκαλιασμένοι μέσα σε οικόπεδο, 30 μέτρα από την παραλία» - Media

 

Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν την τραγωδία με τις πυρκαγιές που βιώνει η Αττική το τελευταίο 24ωρο.

Σύμφωνα με νεότερο απολογισμό της Πυροεσβεστικής, συνολικά 50 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 156 τραυματίστηκαν. Από αυτούς οι 11 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. 

Οι 30 από αυτούς βρέθηκαν νεκροί, στην περιοχή Κόκκινο Λιμανάκι, σε ένα χωράφι, κοντά σε μια ταβέρνα. 

«Είκοσι έξι άνθρωποι βρέθηκαν σφιχταγκαλιασμένοι μέσα σε οικόπεδο, 30 μέτρα από την παραλία (…)», «Δεν πρόλαβαν», περιέγραψε διασώστης του Ερυθρού Σταυρού, κάνοντας λόγο για οικογένειες με παιδιά. 

Ανασύρθηκε νεκρός από τη θάλασσα και άλλος άνδρας

Ακόμη ένας άνθρωπος ανασύρθηκε νεκρός από στελέχη του Λιμενικού, πριν από λίγο, στη θαλάσσια περιοχή της Αρτέμιδας.

Η σορός του άτυχου άνδρα μεταφέρεται στο Λιμεναρχείο Ραφήνας για τις διαδικασίες ταυτοποίησης με πλωτό σκάφος του Σώματος.

Το πρώτο φως της ημέρας

Το μέγεθος της καταστροφής αποκάλυψε το πρώτο φως της ημέρας. Οι εικόνες θυμίζουν κρανίου τόπο. Η συνοικία Μάτι της Ραφήνας να έχει απλώς εξαφανιστεί στη στάχτη.

Οι τραυματίες ξεπερνούν τους 156, εκ των οποίων οι 11 νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση σε Νοσοκομεία της Αθήνας, και σχεδόν 700 άνθρωποι μεταφέρθηκαν από τις παραλίες. 

Συνολικά 689 άνθρωποι που είχαν εγκλωβιστεί στις ακτές της Ραφήνας (μεταξύ των οποίων από το Κόκκινο Λιμανάκι, το Μάτι), απεγκλωβίστηκαν, μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Ραφήνας και από εκεί οδηγήθηκαν σε ασφαλή προορισμό, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός με δηλώσεις του στο λιμάνι της Ραφήνας.

Ο κ. Σαντορινιός δήλωσε ότι «από την πρώτη στιγμή που διαπιστώσαμε ότι υπήρχαν άνθρωποι που εγκλωβίστηκαν στις ακτές της Ραφήνας, δόθηκε εντολή προκειμένου να κινητοποιηθούν τα σκάφη για να τους πλησιάσουμε».

Για την επιχείρηση έχουν κινητοποιηθεί από το Λιμενικό Σώμα περίπου 12 σκάφη. Επιπλέον, πάρα πολλά μικρά ιδιωτικά σκάφη, περίπου 30, καθώς και ταχύπλοα του Λιμενικού κινητοποιήθηκαν για να μπορέσουν να προσεγγίσουν δύσβατες παραλίες όπου είχαν εγκλωβιστεί άνθρωποι και στη συνέχεια να τους μεταφέρουν στα σκάφη του ΛΣ και ακολούθως στο λιμάνι της Ραφήνας.

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:06