search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:26
MENU CLOSE

Δυσοίωνη πρόβλεψη επιστημόνων: Μια «σούπερ γρίπη» μπορεί να σκοτώσει ένα δισ. άτομα

30.07.2018 18:05
Το Παρίσι κάλεσε εκτάκτως τον Κινέζο πρέσβη - Για σχόλια που έκανε για τον χειρισμό της πανδημίας από τη Δύση - Media

 

Μια ανατριχιαστική προσομοίωση έχει θέσει σε συναγερμό πολλούς επιστήμονες σε όλο τον κόσμο καθώς τα αποτελέσματα της προσομοίωσης είναι πραγματικά καταστροφικά για την ανθρωπότητα.

Το Κέντρο της Παγκόσμιας Ασφάλειας Υγείας του γνωστού πανεπιστημίου Johns Hopkins πραγματοποίησε το συγκεκριμένο πείραμα, το «πείραμα Χ», όπως το ονόμασαν οι επιστήμονες, για να διαπιστώσει τι επίδραση θα είχε στον κόσμο μια πανδημία ενός «υπεριού» γρίπης.

Σύμφωνα με την προσομοίωση, ο ιός (με το όνομα «Κλάδος Χ») κατασκευασμένος από ομάδα βιοτρομοκρατών, μέσα σε 20 μήνες θα σκότωνε περίπου 150 εκατομμύρια άτομα, ενώ ο αριθμός θα μπορούσε να φθάσει ακόμα και κοντά σε ένα δισεκατομμύριο!

Το βασικό πρόβλημα του σεναρίου είναι ότι οι επιστήμονες δεν θα μπορούσαν να παρασκευάσουν εμβόλιο για την αντιμετώπιση του ιού αρκετά γρήγορα, ώστε να προλάβουν την πανδιμική εξάπλωσή του.

Το άκρως ανησυχητικό είναι ότι οι επιστήμονες που συμμετείχαν στο πείραμα θεωρούν ότι ένα τέτοιο ανατριχιαστικό σενάριο είναι πιθανό και ότι οι κυβερνήσεις του κόσμου δεν είναι προετοιμασμένες για κάτι τέτοιο.

Πληροφορίες: Business Insider

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24