search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 18:01
MENU CLOSE

Επικεφαλής Πολιτικής Προστασίας: Η πυροσβεστική είχε το συντονισμό και εμείς συνδράμαμε

31.07.2018 11:28
Επικεφαλής Πολιτικής Προστασίας: Η πυροσβεστική είχε το συντονισμό και εμείς συνδράμαμε - Media

 

Έχουν περάσει εννέα ημέρες από τη φονική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική.

Ο αριθμός των θυμάτων της μεγαλύτερης φυσικής καταστροφής που έπληξε τη χώρα τα τελευταία 40 χρόνια αυξάνεται διαρκώς, αφού το πρωί της Τρίτης βρέθηκε στη θάλασσα ανοικτά της Γλυφάδας, η σορός μιας γυναίκας μεταξύ 40 – 50 ετών, που περισυλλέχθηκε από πλωτό σκάφος του λιμενικού και σύμφωνα με πληροφορίες έφερε εγκαύματα.

Την ίδια ώρα, το άκομψο «πινγκ πονγκ» της μετάθεσης ευθυνών σχετικά με το ποιος είχε το Γενικο Συντονισμό των δυνάμεων που συμμετείχαν στην κατάσβεσή της φονικής πυρκαγιάς, συνεχίζεται με αμείωτη ένταση.

Τη Δευτέρα κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Έχουμε και Λέμε» στο Νέο Κανάλι, ο πρόεδρος των Εργαζομένων του ΕΚΑΒ Γιώργος Μαθιόπουλος αποκάλυψε ότι το Γενικό Συντονισμό στο Κέντρο Επιχειρήσεων που είχε στηθεί στη Ραφήνα, για την αντιμετώπιση της φωτιάς είχε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης.

Το Ποντίκι επικοινώνησε με τον κύριο Καπάκη, ο οποίος μέσω του εκπροσώπου τύπου της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προσταστίας κ. Σπύρο Γεωργίου, προέβη στην παρακάτω δήλωση.

«Από την πρώτη στιγμή βρισκόμουν στο Κέντρο Επιχειρήσεων.
Όσον αφορά στον συντονισμό της επιχείρησης η αναγγελία, ο έλεγχος και η κατάσβεση των δασικών πυρκαγιών είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του Πυροσβεστικού Σώματος.

Όλοι οι άλλοι φορείς υποστηρίζουν το έργο του πυροσβεστικού σώματος. Ότι συνδρομή ζητηθεί από την Πυροσβεστική, π.χ. μηχανήματα από το στρατό ξηράς για τη διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών, άμεσα προβαίνουμε στην ικανοποίηση του αιτήματος».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 18:00