14/12/2018 22:48:05

Ανατροπή στην ΠΓΔΜ: Πέρασε μπροστά το «ναι» σε δημοσκόπηση

Ανατροπή στην ΠΓΔΜ: Πέρασε μπροστά το «ναι» σε δημοσκόπηση - Media

 

Θετικά μηνύματα στην κυβέρνηση Ζάεφ έστειλε νέα δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε στην ΠΓΔΜ εν όψει του δημοψηφίσματος που έχει προκηρυχθεί για τις 30 Σεπτεμβρίου για την επικύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε από 24 Ιουλίου ως 1 Αυγούστου σε δείγμα 1.026 πολιτών, υπέρ του «ναι» στο ερώτημα του δημοψηφίσματος («Θέλετε η ΠΓΔΜ να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. αποδεχόμενοι τη συμφωνία των Πρεσπών») τάσσεται το 41,5%, ενώ υπέρ του «όχι» το 35,1%.

Επίσης, το 66,4% δηλώνει ότι θα ψηφίσει στο δημοψήφισμα, ενώ το 19,8% θα μποϊκοτάρει τη διαδικασία, το 80,4% τάσσεται υπέρ της ένταξης της ΠΓΔΜ στην Ε.Ε. και το 79,9% υπέρ της ένταξης της χώρας στο ΝΑΤΟ, ενώ μόλις το 20% δηλώνει ότι γνωρίζει το κείμενο της συμφωνίας.

Όσον αφορά τη διασπορά της ψήφου, μόλις το 27,4% όσων αυτοαποκαλούνται «Μακεδόνες» τάσσεται υπέρ του «ναι», σε αντίθεση με το 88% των αλβανόφωνων που τάσσεται υπέρ της συμφωνίας, αλλά και του 49,2% των νέων ανθρώπων.

Πηγή: MIA

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.