search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 04:23
MENU CLOSE

Οργισμένη η αντίδραση των πολιτών στην Τουρκία: Καίνε τα δολάρια για να στηρίξουν την τουρκική λίρα (Videos)

19.08.2018 07:32
Οργισμένη η αντίδραση των πολιτών στην Τουρκία: Καίνε τα δολάρια για να στηρίξουν την τουρκική λίρα (Videos) - Media

 

Τεράστια είναι οργή που επικρατεί στην Τουρκία ενάντια στις ΗΠΑ και αυτό έγινε εμφανές από σχετικά βίντεο που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο.

Πρόκειται για βίντεο που απεικονίζουν Τούρκους πολίτες να βάζουν φωτιά και να καίνε αμερικανικά δολάρια, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις κομματιάζουν δολάρια με σπαθί!

 

Μάλιστα, σύμφωνα με τις αναφορές την ίδια… τύχη, εκτός από τα δολάρια έχουν και συσκευές που έχουν αμερικανική προέλευση.

.Μία ημέρα μετά την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Τουρκίας από δύο σημαντικούς οίκους αξιολόγησης, εν μέσω της νομισματικής κρίσης, ο πρόεδρος της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε ότι θα «δε θα επιτρέψει σε κανέναν να παίζει με την οικονομία της χώρας».

Συγκεκριμένα, αργά το βράδυ της Παρασκευής οι οίκοι Moody’s και Standard & Poor’s ανακοίνωσαν ότι υποβάθμισαν το αξιόχρεο της Τουρκίας επικαλούμενοι την αστάθεια της λίρας, ενώ προέβλεψαν ότι η τουρκική οικονομία θα παρουσιάσει ύφεση την επόμενη χρονιά δεδομένου ότι από τις αρχές του έτους η λίρα έχει χάσει περίπου το 40% της αξίας της έναντι του δολαρίου.

«Σήμερα κάποιοι άνθρωποι προσπαθούν να μας απειλήσουν μέσω της οικονομίας, μέσω των επιτοκίων, του συναλλάγματος, των επενδύσεων και του πληθωρισμού», είπε ο Ερντογάν απευθυνόμενος στο συνέδριο του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, προσθέτοντας: «Εμείς τους λέμε “είδαμε τα παιχνίδια σας και σας προκαλούμε”. Δεν παραδοθήκαμε και δεν θα παραδοθούμε σε εκείνους που συμπεριφέρονται σαν στρατηγικοί εταίροι αλλά μας καθιστούν στρατηγικό στόχο»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 01:30