search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 04:16
MENU CLOSE

«Μαλλιά-κουβάρια» Βορίδης, Άδωνις και Ξυδάκης για «Ναζί και ελαττωματικές ιδέες»

22.08.2018 12:49
Επίθεση Άδωνι σε Ζουράρι μετά το «Ναι»: Πρόδωσε όλη του τη ζωή (Photo) - Media

 

Κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στον βουλευτή της ΝΔ Μάκη Βορίδη, τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Ξυδάκη και τον αντιπρόεδρο της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη, με αφορμή τις δηλώσεις του πρώτου για «ιδεολογικής ηγεμονίας της Αριστεράς».

Βορίδης: Οι ιδέες της Αριστεράς είναι ελαττωματικές

Μιλώντας για τα αίτια της χρεοκοπίας της χώρας και στις ευθύνες στις προηγούμενων κυβερνήσεων σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό 24/7, ο Μάκης Βορίδης εξαπέλυσε επίθεση κατά της Αριστεράς και των ιδεών της, υπογραμμίζοντας ότι θα πρέπει να ηττηθούν στρατηγικά.

«Πρέπει να υπάρξει στρατηγική ήττα των ιδεών της Αριστεράς για να μην ξαναβρεθεί στην εξουσία με οποιαδήποτε μορφή της. Ο Κ. Μητσοτάκης πρέπει να κάνει παρεμβάσεις στο κράτος και στους θεσμούς για να μην ξαναέρθει η Αριστερά στην εξουσία, γιατί οι ιδέες της είναι ελαττωματικές» δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ, συμπληρώνοντας ότι «το γεγονός ότι σταματάει η χρηματοδότηση από τον έκτακτο μηχανισμό δεν σηματοδοτεί τέλος των μνημονίων».

«Η διαίρεση μεταξύ μνημονιακών/αντιμνημονιακών μας έρχεται από το παρελθόν. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι όλες οι κυβερνήσεις ευθύνονται για τη χρεοκοπία αλλά περισσότερο απ όλα η ηγεμονία της ιδέας της αριστεράς ότι δεν πρέπει να υπάρχει δημοσιονομική πειθαρχία. Είναι κάτι βαθύτερο. Ένα ιδεολογικό υπόστρωμα και αίτημα με μεγάλη δύναμη, πέρα και πάνω από τα εκλογικό ποσοστό που είχε η Αριστερά» πρόσθεσε ο Μ. Βορίδης, επικρίνοντας τη Νέα Δημοκρατία για τη στάση που τήρησε, πριν ο ίδιος και τα υπόλοιπα στελέχη του ΛΑΟΣ μεταπηδήσουν σε αυτή.

«Όποιος έβγαινε και έλεγε ότι δεν γίνεται συνεχώς να δίνουμε αυξήσεις και να κάνουμε επεκτατική πολιτική καταψηφιζόταν γιατί υπήρχαν ρεύματα μέσα στην ελληνική κοινωνία που υποστήριζαν ότι δεν πρέπει να τηρούνται κανόνες δημοσιονομικής πειθαρχίας. Η ΝΔ έχει την ευθύνη ότι υποχώρησε σε τέτοιες αντιλήψεις», επισήμανε.

« Οι πολίτες πρέπει να αντιληφθούν ότι υπάρχει ένας δρόμος ελεύθερης οικονομίας και ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας. Η Αριστερά θέλει να ανατρέψει τη λειτουργία της ελεύθερης οικονομίας. Αν αυτό δεν γίνει μέσα στην ίδια την κοινωνία, αν ο πολίτης δεν καταλάβει ότι αυτές οι ιδέες είναι εσφαλμένες, δεν θα έχουμε στρατηγική ήττα της Αριστεράς. Το πρόβλημα βρίσκεται στις ίδιες τις ιδέες της Αριστεράς, αυτές είναι λάθος και αποστερούν την κοινωνία από τη δύναμή της», σημείωσε.

Ξυδάκης: Τα ίδια έλεγαν και οι Ναζί στο Μεσοπόλεμο

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης έσπευσε να αντεπιτεθεί, εξαπολύοντας πυρά εναντίον των στελεχών της ΝΔ που προέρχονται από το ΛΑΟΣ.
«Υπάρχει η κληρονομιά του ΛΑΟΣ, το πολιτικό περιθώριο που φιλοδοξεί να επιμολύνει την τρίτη ελληνική δημοκρατία με τα προβλήματά της αλλά και με τη δυνατότητά της να κάνει διάλογο και να συνθέτει. Ο Α. Σαμαράς νομιμοποίησε τα ναυάγια του ΛΑΟΣ. Βορίδης και Γεωργιάδης δεν πιστεύουν και δεν υπηρέτησαν τη δημοκρατία με τον τρόπο που την πιστεύουν και την υπηρετούν στελέχη της κεντροδεξιάς και της κεντροαριστεράς. Συναγελάζονται με δικτάτορες και δηλωμένους εθνικοσοσιαλιστές», επισήμανε.

Στη συνέχεια, πρόσθεσε:

«Απευθύνομαι στη μεγάλη δημοκρατική πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Υπέφερε πολύ ο ελληνικός λαός στην κρίση και δεν πρέπει να ακούσουν τις σειρήνες της απολυταρχίας. Οφείλουμε να διορθώσουμε πολλά να κάνουμε κριτική και συγκρούσεις με πολιτικά επιχειρήματα όχι με δολοφονίες χαρακτήρων και με διακηρύξεις για στρατηγικές ηττες ιδεολογιών. Αυτοκριτική έχει κάνει ο Α. Τσίπρας και θα ξανακάνει. Ο Κων/νος Πλεύρης και αυτοί που πήραν χρίσμα από τον Παπαδόπουλο, αυτοί που χαριεντίζονταν με τον Παττακό, εντάχθηκαν στον ΛΑΟΣ. Αυτά είναι γραμμένα στα βιβλία, είναι η νεοελληνική ιστορία των τελευταίων 40-50 ετών. Σε αυτές τις αυλές σιτίζονταν και έτσι έκαναν πολιτική καριέρα».

Αναφερόμενος σε όσα είπε ο Μ. Βορίδης για την ανάγκη να ηττηθούν οι ελαττωματικές ιδέες της Αριστεράς, ο Ν. Ξυδάκης ισχυρίστηκε ότι:
«Τα ίδια έλεγαν και οι ναζί στον μεσοπόλεμο. Οτι ήταν ελαττωματικές ιδέες διαφόρων. Ομως οι άνθρωποι είναι ελαττωματικοί, όχι οι ιδέες. Δεν μπορώ να διανοηθώ διοικητικά μέτρα για περιορισμό των ιδεών. Εχουν γίνει σφοδρές συγκρούσεις στη μεταπολίτευση αλλά έγιναν και κινήσεις που οδηγούσαν στη λήθη του αιματηρού παρελθόντος. Σας θυμίζω τη συνάντηση Βαφειάδη Τσακαλώτου. Η πολιτική σύγκρουση γίνεται με λόγο και έργα, όχι με μίσος και εχθροπάθεια.
Προσωπικά θα έλεγα ότι ο ελληνικός λαός έχει καθήκον να σκεφτεί τι μας οδήγησε στη μεγάλη ιστορική περιπέτεια που ξεκίνησε το 2009-2010. Εκλεισε ο κύκλος των μνημονίων αλλά η κρίση συνεχίζεται».

Ερωτώμενος για τη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ο Ν. Ξυδάκης απάντησε: «Ποτέ δεν το ξεχνάω. Οι ΑΝΕΛ δεν συναγελάστηκαν με εθνικοσοσιαλιστές ούτε ζήτησαν κατάλυση της δημοκρατίας. Οι συνθήκες που επέβαλαν αυτή την τακτική συμμαχία δεν συντρέχουν πια. Αλλάξαμε ιστορική σελίδα και ο καθένας θα κάνει τους λογαριασμούς του και θα πορευτεί. Η κα Γεννηματά είναι απέναντι. Νομίζω ότι ο κόσμος που ξανάπλασε τη σκέψη του από το 2012 και έκανε τον ΣΥΡΙΖΑ από μικρό μεγάλο κόμμα, δεν άκουσε κανέναν ηγέτη αλλά το ένστικτό του. Υπάρχει μεγάλη προοδευτική πλειοψηφία που πρέπει να ξαναβγει μπροστά».

Άδωνις: Όπου κυβέρνηση η Αριστερά θρηνούμε αίμα και φτώχεια

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Αδωνις Γεωργιάδης, έκανε με τη σειρά του την παρέμβασή του για να απαντήσει στις δηλώσεις του Νίκου Ξυδάκη.
«Είπα στον σταθμό σας πως ο Πρωθυπουργός είναι ότι πιο χυδαίο και τοξικό έχει εμφανιστεί στην πολιτική ζωή μετά τον Β Παγκόσμο Πόλεμο και διευκρίνισα ότι εξαιρώ τη χούντα αλλά διάφοροι ΣΥΡΙΖαίοι είπαν ότι ξέπλυνα τον Παπαδόπουλο και τον Παττακό», τόνισε. Σχολιάζοντας την απάντηση του Ν. Ξυδάκη (“αυτά τα έλεγαν οι ναζί”) στη δήλωση Βορίδη ότι οι ιδέες της Αριστεράς είναι ελαττωματικές, είπε:
«Οι ναζιστικές ιδέες είναι ελαττωματικές; Η ήταν μόνο οι ναζί ελαττωματικοί; Φάσκουν και αντιφάσκουν. Ο κ. Ξυδάκης είπε άλλο ένα ψέμα. Ασφαλώς και υπάρχουν ελαττωματικές ιδέες και ελαττωματικοί άνθρωποι. Δικαιώθηκαν οι ιδέες της Αριστεράς; Οχι. Οπου κυβέρνησε η Αριστερά είτε θρηνούμε αίμα είτε φτώχεια. Θυμηθείτε την άνοιξη της Πράγας και δείτε τι γίνεται στην Βενεζουέλα όπου δεν έχουν χαρτί υγείας, πάρτε την εκδοχή του Κάστρο, του Βιετνάμ ή της βόρειας Κορέας. Οπου κυβέρνησε η Αριστερά τα πράγματα πήγαν χάλια. Οπου κυβέρνησε η αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία τα πράγματα πήγαν πολύ καλύτερα».
«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει προσπάθεια να έρθει στο πλαίσιο της αστικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας αλλά κουβαλάει το παρελθόν του, όπως η δήλωση Μπαλαούρα για την 17Ν. Να αναγνωρίσω ότι προσπαθεί φιλότιμα να φύγει από εκεί, αλλά η ψυχή τους δεν φεύγει. Θα τολμούσε ποτέ εκπρόσωπος του αστικού πολιτικού συστήματος να προαναγγείλει φυλακίσεις πολιτικών αντιπάλων από το βήμα της Βουλής; Εγινε από τον Π. Καμμένο μπροστά στον Α. Τσίπρα», συμπλήρωσε.

Ο Α. Γεωργιάδης είπε απευθυνόμενος στον Ν. Ξυδάκη ότι «έχω κάνει αγωγή και μήνυση στον Π. Καμμένο επειδή έλεγε ότι έχω σχέσεις με ακροδεξιούς και καταδικάστηκε στα δικαστήρια. Αποστρέφομαι τον ναζισμό και όλες τις μορφές ολοκληρωτισμού, όπως είναι ο κομμουνισμός» και πρόσθεσε ότι είναι λυπηρό ότι «ανήκει στην ίδια κοινοβουλευτική ομάδα με τον Μ. Μπαλαούρα που δικαιολόγησε ως ανθρωπιστικές δολοφονίες της 17Ν λέγοντας ότι οργανώσεις όπως η 17Ν είχαν ένα ιδεώδες υπέρ του ανθρώπου».
«Ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί τακτική σπίλωσης των πολιτικών αντιπάλων» είπε και τόνισε: «Δεν έχω συναγελαστεί με κανέναν δικτάτορα και κανέναν εθνικοσοσιαλιστή.
Τον κ. Καμμένο επί σειρά δεκαετιών τον ανέβαζαν και τον κατέβαζαν ακροδεξιό. Προκαλεί γέλωτα ότι τώρα τον βλέπουν ως κεντρώο», ανέφερε.
Για το διάγγελμα του Α. Τσίπρα στην Ιθάκη, είπε ότι «ήταν διχαστικό, έφτασε στο σημείο να στοχοποιήσει τον Παπαδήμο του οποίου κινδύνευσε η ζωή του, ήταν πολωτικός και ακραίος προσπαθεί να συσπειρώσει το κομματικό του ακροατήριο. Εγώ δεν τους υβρίζω όλους, ξεχωρίζω τον Τσίπρα γιατί αυτός μόνο τους υποτακτικούς του ανέχεται. Διαρρέουν ότι δεν κάνουν ανασχηματισμό για να μην διαταράξουν τις διακοπές του λαού. Είναι ψώνια. Εχουμε έναν πρωθυπουργό διχαστικό, βλέπουν τον Στουρνάρα στον ύπνο τους σουβλιστό. Ο Τσακαλώτος είπε σήμερα ότι θα υπάρξουν δυσκολίες την επόμενη μέρα του τέλους του προγράμματος, βγήκε πολύ πιο μετρημένος».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50