29/03/2020 19:48:47

Σπάει τα κοντέρ η ΕΡΤ: Δίνει δέκα εκατομμύρια ευρώ για μυθοπλασία

ΕΡΤ σε ΚΚΕ: Παράλογο να κατηγορούμαστε για αντικομμουνισμό - Media

 

Σύμφωνα με τις «Τυπολογίες» το κόστος για τα δικαιώματα του ελληνικού πρωταθλήματος που εξασφάλισε η ΕΡΤ μόνο για την πρώτη σεζόν της διετίας θα ανέλθει σε 49 εκατομμύρια ευρώ. Το κρατικό όμως κανάλι όπως γράψαμε δε σταματάει στη χρηματοδότηση του ποδοσφαίρου αφού συνεχίζει να στηρίζει οικονομικά και τον πολιτισμό.

Η κρατική ραδιοτηλεόραση θα διαθέσει συνολικά το ποσό των 2.862.308,85 ευρώ για την παραγωγή ελληνικών κινηματογραφικών ταινιών μέσω του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.

Το πιο μεγάλο όμως ποσό που δεσμεύτηκε να δώσει η κυβέρνηση μέσω του δημόσιου φορέα είναι τα 10.000.000 για τη μυθοπλασία στην ΕΡΤ.

Παράλληλα θα προχωρήσει σε διαγωνισμό πρόσληψης, σύμφωνα με τις «Τυπολογίες», ενός αρκετά μεγάλου αριθμού εργαζομένων. Το δημοσίευμα αναφέρει τον αριθμό των 215 νέων εργαζομένων αλλά αυτός είναι πάρα πολύ μικρός για να καλύχει τις ανάγκες σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των συνδικαλιστών.

Οι συνδικαλιστικοί φορείς αντιπροτείνουν των αριθμό των 400 ατόμων, σχεδόν διπλό από το νούμερο του διαγωνισμού.

 

Πηγή: dailymedia.gr

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.