search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 05:58
MENU CLOSE

Αντίστροφη μέτρηση για τον ανασχηματισμό – Με νέα πρόσωπα και διάρθρωση στη μεταμνημονιακή εποχή

23.08.2018 07:56
4121218.jpg

 

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για τον πολυσυζητημένο ανασχηματισμό που φαίνεται να αποτελεί προτεραιότητα για το Μαξίμου, ώστε τόσο σε ουσιαστικό όσο -και κυρίως- σε συμβολικό επίπεδο, να σηματοδοτήσει το πέρασμα στη μεταμνημονιακή εποχή, με ένα πιο δυναμικό σχήμα.

Σε αυτό το πλαίσιο, εκτός από τις αλλαγές προσώπων, πληροφορίες αναφέρουν ότι θα υπάρξουν και αλλαγές στη διάρθρωση της κυβέρνησης, με «σπάσιμο» υπουργείων στα οποία παρατηρείται υπερσυγκέντρωση αρμοδιοτήτων.

Στα σενάρια για απομάκρυνση από την κυβέρνηση πρωταγωνιστεί ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, με τον ίδιο να απαντά σε ραδιοφωνική του συνέντευξη την Τρίτη επισημαίνοντας ότι και στον προηγούμενο ανασχηματισμό πρωταγωνιστούσε στα σενάρια για «έξοδο» από το κυβερνητικό σχήμα.

Όσον αφορά δεν τις αλλαγές στη διάρθρωση της κυβέρνησης, φέρεται να υπάρχουν σκέψεις για «σπάσιμο» του υπουργείου Οικονομίας, με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο πάντως να παραμένει στο «τιμόνι».

Αμετακίνητοι εξάλλου φέρονται να παραμένουν και οι Γιάννης Δραγασάκης, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Νίκος Κοτζιάς, Ανδρέας Ξανθός, Όλγα Γεροβασίλη, Έλενα Κουντουρά, Έφη Αχτσιόγλου, Δημήτρη Τζανακόπουλος και Αλέκος Φλαμπουράρης. Πρόκειται για κάποια από τα πρόσωπα που συναποτελούν τον «σκληρό πυρήνα» της κυβέρνησης.

Πάντως τα υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομίας αποτελούν δύο «δύσκολα» χαρτοφυλάκια, από την άποψη ότι οι όποιες αλλαγές θα οδηγήσουν αναγκαστικά σε «μπαράζ» τροποποιήσεων στο κυβερνητικό σχήμα. Πληροφορίες δε θέλουν τον Νίκο Παππά να «μετακομίζει» στο οικονομικό επιτελείο, στο «πλευρό» του Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Ο ανασχηματισμός φέρεται να στοχεύει και στο «άνοιγμα» στην Κεντροαριστερά, με τους επιτελείς του Μαξίμου να αναζητούν τρόπους για «αναίμακτη» είσοδο στελεχών που προέρχονται από το παραδοσιακό σοσιαλδημοκρατικό στρατόπεδο και στήριξαν την κυβέρνηση σε κρίσιμες στιγμές. Η αρχή εξάλλου έγινε προ μηνών με τον Φώτη Κουβέλη, ενώ πληροφορίες θέλουν να συζητούνται τα ονόματα των Γιάννη Ραγκούση και Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου.

Σε κάθε περίπτωση εξελίξεις αναμένονται από τη Δευτέρα, με το ημερολόγιο να σηματοδοτεί την σταδιακή επαναφορά στη «κανονικότητα» μετά τα «μπάνια του λαού», για όσους και για όσο βέβαια υπήρξαν. Προς το παρόν το Μαξίμου εστιάζει στο συμβολικό κλείσιμο της «εποχής των Μνημονίων», που τροφοδοτεί την ειδησεογραφία τις φειδωλές, συνήθως, σε ειδήσεις ημέρες του Αυγούστου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50