13/12/2019 07:14:08

Μια πρόταση του ΣΒΒΕ - Όταν οι κοινωνικοί εταίροι λαμβάνονται υπόψη

Μια πρόταση του ΣΒΒΕ - Όταν οι κοινωνικοί εταίροι λαμβάνονται υπόψη - Media
 
Δεν το λες και μικρή επιτυχία. Ειδικότερα όταν γίνονται θεσμικές προτάσεις από τους Κοινωνικούς Εταιρους και μέσα σε ζοφερη πολιτική αντιπαράθεση, κάποιες από αυτές τις προτάσεις γίνονται δεκτες.
 
Ο ΣΒΒΕ χαιρέτισε την πρόσφατη κυβερνητική απόφαση για τη δημιουργία Υπουργείου Βιομηχανίας, το οποίο ήταν πάγιο αίτημά του. Για την ουσιαστική αξιοποίηση του νεοσύστατου Υπουργείου Βιομηχανίας ο ΣΒΒΕ προτείνει την άμεση υλοποίηση μέτρων βιομηχανικής πολιτικής μέσω της πρωτοβουλίας: «Ισχυρή Βιομηχανία, Ισχυρή Ελλάδα».
 
Η ανασύσταση του υπουργείου Βιομηχανίας αποτελεί σαφέστατη συμβολική αλλά και πρακτική κίνηση για τον ρόλο που αποδίδει η κυβέρνηση στις ιδιωτικές επενδύσεις και ειδικότερα στην βιομηχανία. Έτσι γίνεται σαφές ότι το Ελληνικό Κράτος αναγνωρίζει το γεγονός ότι η βιομηχανική παραγωγή αποτελεί ατμομηχανή της ανάπτυξης.
 
Για αυτό ακριβώς το λόγο και δεδομένου ότι η χώρα μας υστερεί στη μετάβαση του εγχώριου παραγωγικού συστήματος στην ψηφιακή εποχή, ο ΣΒΒΕ κατέθεσε και την πρόταση δημιουργίας προγράμματος εθνικής στρατηγικής σημασίας με τίτλο: «Ελλάδα – Βιομηχανία – Industry 4.0».
 
Ανταγωνιστικότητα σημαίνει μειωση των περιφερειακών ανισοτήτων που ακυρώνονται με την ανάπτυξη της βιομηχανίας με τα νέα τεχνολογικά δεδομένα. Η ανάπτυξη είναι μια πολυεκθετικη εξίσωση που απαιτεί οργανωμένο σχέδιο και στρατηγική. Ο ΣΒΕΕ έδειξε το δρόμο και τώρα μένει στους πολιτικούς να τον ακολουθήσουν.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.