05/08/2020 22:31:21

Μικροβιακή «βόμβα» οι στεγνωτήρες χεριών - Δείτε γιατί πρέπει να τους αποφεύγετε

Μικροβιακή «βόμβα» οι στεγνωτήρες χεριών - Δείτε γιατί πρέπει να τους αποφεύγετε - Media

 

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν επιστήμονες, για την πιθανότητα μολύνσεων από την χρήση στεγνωτήρων χεριών σε δημόσιους χώρους.

Σύμφωνα με μελέτη ερευνητών του πανεπιστημίου του Λιντς, οι στεγνωτήρες φυσούν αέρα γεμάτο μικρόβια σε όλο το δωμάτιο που είναι εγκατεστημένοι, σε αντίθεση με το χαρτί υγείας που περιορίζει την εξάπλωση των μικροοργανισμών.

Όπως συμπεραίνουν οι επιστήμονες, οι στεγνωτήρες σε σχέση με το χαρτί αφήνουν πέντε φορές περισσότερα βακτηρία, μερικά από τα οποία προκαλούν πνευμονία, δηλητηρίαση του αίματος και γαστρεντερίτιδα.

«Το πρόβλημα ξεκινά γιατί κάποιοι άνθρωποι δεν πλένουν καλά τα χέρια τους» σημειώνει ο επικεφαλής της έρευνας, καθηγητής Μαρκ Γουίλκοξ και προσθέτει:

«Όταν οι άνθρωποι χρησιμοποιούν στεγνωτήρες, τα μικρόβια παρασύρονται από τον αέρα, απλώνονται σε όλο το δωμάτιο και μολύνουν όχι μόνο το πάτωμα αλλά τους νιπτήρες, τις τουαλέτες και τον ίδιο τον στεγνωτήρα. Εάν κάποιος αγγίξει στη συνέχεια αυτές τις επιφάνειες κινδυνεύει να μολυνθεί και ο ίδιος.»

 

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.