09/04/2020 18:58:42

Μπούλμαν (Ομάδα Σοσιαλιστών και Δημοκρατών): Η λιτότητα ήταν του δεξιού ΕΛΚ και όχι δίκη μας

Μπούλμαν (Ομάδα Σοσιαλιστών και Δημοκρατών): Η λιτότητα ήταν του δεξιού ΕΛΚ και όχι δίκη μας - Media

 

Από την πλευρά της πολιτικής ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, ο Ούντο Μπούλμαν εξ αρχής τράβηξε διαχωριστική γραμμή από την ευρωπαϊκή Δεξιά: «Η λιτότητα ήταν του δεξιού ΕΛΚ και όχι δίκη μας», ενώ απευθυνόμενος στον Έλληνα πρωθυπουργό, ανέφερε: «Όπως σωστά τονίσατε κύριε Τσίπρα στη θαυμάσια ομιλία σας χρειαζόμαστε νέο όραμα, νέους στόχους. Για ένα κοινό όραμα. Για την Ευρωπη» και πρότεινε, «να διόρθωσουμε ο καθένας τη χώρα του».

«Δεν είναι δυνατόν να μην πληρώνουν φόρους οι πλούσιοι και να διοικείται η Ευρώπη από άπληστες ελίτ», παρατήρησε επίσης ο Γερμανός Σοσιαλδημοκράτης.

Αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών και απευθυνόμενος στον Αλ. Τσίπρα, είπε: «Επαινώ τη συμφωνία σας με Ζάεφ. Θα σάς στηρίξουμε γιατί δημιουργείτε παράδειγμα για όλη την Ευρώπη», ενώ προέτρεψε τον Έλληνα πρωθυπουργό, «να συνεχίσετε τις μεταρρυθμίσεις σας για μια δίκαιη κοινωνία».

Επικαλούμενος τα παραδείγματα της Πορτογαλίας και της Ισπανίας, ο Ο. Μπούλμαν μίλησε για τη Μεσόγειο, που έχει μεγάλη κληρονομιά αλλά και τεράστιο μέλλον σε ένα κοινό κεντρικό σχέδιο για βιώσιμη ανάπτυξη. Πρέπει, λοιπόν, «να εκπονήσουμε ενα κεντρικό σχέδιο για τη Μεσόγειο και να ζητήσετε στήριξη από την Ε.Ε.»

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.