21/10/2019 07:34:43

Πέντε χρόνια μετά τη δολοφονία Φύσσα, δικάζονται φοιτητές για αντιφασιστικά συνθήματα το 2013

Πέντε χρόνια μετά τη δολοφονία Φύσσα, δικάζονται φοιτητές για αντιφασιστικά συνθήματα το 2013 - Media

 

Ακριβώς την ημέρα που συμπληρώνονται πέντε χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα βρεθούν δύο φοιτητές, μέλη της Εργατικής Λέσχης Νέας Σμύρνης, με την κατηγορία της «διακεκριμένης φθοράς δημόσιας περιουσίας» για την αναγραφή αντιφασιστικών συνθημάτων λίγες ημέρες μετά τη δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Εργατικής Λέσχης Νέας Σμύρνης, με την οποίαν καλεί σε συγκέντρωση συμπαράστασης στα δικαστήρια της Ευελπίδων στις 09:00 το πρωί της Τρίτης, η δίωξη αφορά αναγραφή συνθημάτων για τη μεγάλη αντιφασιστική συγκέντρωση που είχε καλεστεί από σωματεία,ομοσπονδίες, φορείς, αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές οργανώσεις στις 26/9/2013 στην Αθήνα.

«Σε μια στιγμή που η ελληνική κοινωνία ζούσε κάτω από το φόβο των περιφερόμενων ταγμάτων εφόδου που λίγες μέρες πριν είχαν δολοφονήσει τον μουσικό αγωνιστή Παύλο Φύσσα, τρομοκρατούσαν και προπηλάκιζαν φτωχούς μετανάστες και όποιον τολμούσε να υψώσει το ανάστημα του απέναντί τους, τα καθεστωτικά μέσα δεν είχαν ακόμη ψελλίσει τίποτα για όλα αυτά, οι κατηγορούμενοι συνάδελφοί μας ήταν τμήμα της προσπάθειας του αγωνιζόμενου λαού να αναδείξει το θέμα σπάζοντας την σιωπή του συστήματος μέσα από μαζική προπαγάνδα με αφίσες, συνθήματα, ηχητικές παρεμβάσεις, διαδηλώσεις.

«Την ίδια ώρα ο κόσμος της εργασίας, οι καθηγητές μέσης εκπαίδευσης, οι διοικητικοί υπάλληλοι των ΑΕΙ και πολλοί άλλοι κλάδοι βρίσκονταν σε απεργιακές κινητοποιήσεις. Την ίδια ώρα τα σχολεία της γειτονιάς μας, αλλά και αλλού, ήταν σε κατάληψη με τους μαθητές να διεκδικούν πραγματική δωρεάν δημόσια παιδεία για όλους.

»Η παραπομπή σε δίκη εντάσσονταν στο γενικότερο σχέδιο τρομοκράτησης αγωνιστών. Ήταν μέρος της ολομέτωπης επίθεσης απέναντι, στους απεργούς καθηγητές, στους μαθητές που παλεύουν για δημόσια δωρεάν παιδεία, στους φοιτητές, στους αντιφασίστες, σε καθένα από μας που όρθωσε το ανάστημα του απέναντι στις αντιλαϊκές πολιτικές και τον εκφασισμό της κοινωνίας.

Τέσσερα χρόνια μετά σε μια εποχή που ζούμε το πλήρες ξεπούλημά της δημόσια περιουσίας, την κατάργηση κάθε δικαιώματος στην εργασία, την ανεργία ως μόνη προοπτική των νέων, η καταδίκη του φασισμού και η συνέχιση του αγώνα είναι πιο αναγκαία παρά ποτέ. Απαιτούμε την απαλλαγή από κάθε κατηγορία των τεσσάρων φοιτητών», καταλήγει η Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης.

*φωτογραφία αρχείου

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.