search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 09:24
MENU CLOSE

Νέοι μπελάδες για την Google: Συνδέει αυτόματα τον λογαριασμό των χρηστών με τον Chrome

25.09.2018 16:06
Reuters: Στο φως υπόθεση μαζικής παρακολούθησης χρηστών του Chrome - Media
 
Θυμάστε την εποχή που μπορούσατε να χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες της Google χωρίς να χρειάζεται να συνδέεστε αυτόματα σε όλες; Μάλλον πρέπει να την ξεχάσετε.
 
Όπως αποκάλυψε ένας ειδικός ασφαλείας του διαδικτύου, πλέον όταν συνδέεστε με το λογαριασμό σας σε κάποια υπηρεσία της Google, γίνεται αυτόματη σύνδεση κα του Chrome, του browser της εταιρείας.
 
Χωρίς ενημέρωση του χρήστη και -προφανώς- χωρίς την συγκατάθεσή του, καθώς η Google άλλαξε τις ρυθμίσεις του Chrome στην τελευταία αναβάθμιση του browser.
 
Θα αναρωτηθεί κάποιος, γιατί είναι πρόβλημα αυτό; Όπως υποστηρίζει ο ειδικός που ανακάλυψε το «κόλπο», με τον Chrome συνδεδεμένο με το λογαριασμό του χρήστη, όλα τα στοιχεία από το σερφάρισμα στο διαδίκτυο στέλνονται στην Google.
 
Η εταιρεία, βέβαια, υποστηρίζει ότι τα στοιχεία αυτά για να συγκεντρωθούν και να αποσταλλούν, θα πρέπει ο χρήστης να έχει ενεργοποιήσει τον «συγχρονισμό δεδομένων».
 
Ωστόσο, ο ειδικός υπογράμμισε ότι οι αλλαγές που έκανε η Google στο UI του Chrome δεν διασφαλίζει σε καμία περίπτωση την συγκατάθεση του χρήστη, καθώς είναι καινούργιο και προβληματικό.
 
Επίσης, επισημαίνει ότι η Google δεν έδειξε κανένα σεβασμό προς τους χρήστες καθώς άλλαξε μια ρύθμιση ασφαλείας και ιδιωτικότητας χωρίς καν να τους ενημερώσει.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 09:23