search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 17:35
MENU CLOSE

Όχι στη συμφωνία των Πρεσπών

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2040
27-9-2018
30.09.2018 03:00
kke_0-14.jpg
 
Ως «σημαιοφόρο των σχεδίων του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, μετατρέποντας την Ελλάδα σε ένα απέραντο στρατόπεδο» χαρακτηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα το ΚΚΕ σχολιάζοντας την ομιλία του πρωθυπουργού στη σύνοδο του ΟΗΕ. Ο Περισσός τονίζει μάλιστα ότι «οι μικρομεγαλισμοί του κ. Τσίπρα και οι δήθεν ύμνοι του για την ειρήνη και τον ανθρωπισμό κρίνονται στο κολαστήριο της Μόριας».
Αναφερόμενος στη συμφωνία των Πρεσπών και στο επικείμενο δημοψήφισμα στα Σκόπια ο Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στον ΑΝΤ1, έκανε λόγο για «απαράδεκτη συμφωνία» και επανέλαβε ότι το ΚΚΕ θα την καταψηφίσει «αν έρθει και όταν έρθει» στη Βουλή.
 
Σημείωσε μάλιστα πως «το ζήτημα είναι ότι εξακολουθούν με αυτή τη συμφωνία να υπάρχουν τα αλυτρωτικά συνθήματα, οι αλυτρωτικές απόψεις, και μάλιστα με την υπογραφή της ελληνικής κυβέρνησης σ’ αυτή τη συμφωνία, όπως είναι ο “Μακεδόνας πολίτης”, η “Μακεδονική γλώσσα”. Αυτό ιστορικά είναι απαράδεκτο, είναι ανιστόρητη αυτή η θεωρία».
Σύμφωνα με τον Κουτσούμπα η συμφωνία αποτελεί προϊόν συγκεκριμένου σχεδίου των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και των ηγετικών δυνάμεων της Ε.Ε.
«Για την ένταξη στο ΝΑΤΟ αυτός είναι ο σχεδιασμός. Υπάρχουν μεγάλοι ανταγωνισμοί στα Βαλκάνια, στην ευρύτερη περιοχή. Οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ ενδιαφέρονται να διώξουν εντελώς απ’ τα Βαλκάνια άλλες δυνάμεις, κυρίως τη Ρωσία, κατ’ επέκταση και την Κίνα, η οποία έχει συμφέροντα επίσης στα Βαλκάνια, κι απ’ αυτή τη σκοπιά θέλουν με πολύ γρήγορους ρυθμούς την ένταξη της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ. Γι’ αυτό έγινε η συμφωνία» επεσήμανε.
 
Εξηγώντας γιατί το ΚΚΕ θεωρεί απαράδεκτη τη συμφωνία, ο Κουτσούμπας τόνισε χαρακτηριστικά πως «δεν είναι μια συμφωνία που εξασφαλίζει, όπως λέει η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα, σταθερότητα, ασφάλεια στην περιοχή των Βαλκανίων με τις γειτονικές χώρες. Και το πρόβλημα δεν είναι αυτό που μας λένε, “μα έχουμε κινδύνους απ’ τα Σκόπια, τη γειτονική δημοκρατία, ένα αδύνατο κράτος, μια μικρή χώρα;”. Δεν πρόκειται γι’ αυτό.
 
Εκεί υπάρχουν ισχυρές στρατιωτικές βάσεις. Τα Σκόπια επιδιώκεται να γίνουν προτεκτοράτο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, εδώ θα μπαινοβγαίνουν απ’ τα σύνορα Αμερικανοί, ΝΑΤΟϊκοί στρατιώτες. Και βέβαια υπάρχουν και θα συνεχίζουν να υπάρχουν σχέδια για αλλαγή συνόρων, με βάση το “διαίρει και βασίλευε”». Σύμφωνα με τον ίδιο, «μπαίνουμε σε επικίνδυνους δρόμους, ειδικά με την ένταξη στο ΝΑΤΟ, αυτός ήταν ο κύριος λόγος, γι’ αυτό ενδιαφέρονται όλοι αυτοί και περιδιαβαίνουν εκεί».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 17:35