search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 00:14
MENU CLOSE

«Βουτιά» στο Χρηματιστήριο – Μεγάλες απώλειες για τις τράπεζες

03.10.2018 09:16
«Βουτιά» στο Χρηματιστήριο - Μεγάλες απώλειες για τις τράπεζες - Media

Εικόνα ξεπουλήματος ειδικά στον τραπεζικό τομέα, επικρατεί στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Σύμφωνα με το economy365.gr, παρά την αρχική προσπάθεια ανοδικής αντίδρασης, πολύ γρήγορα οι εν δυνάμει πωλητές πήραν τον έλεγχο της αγοράς και με μπαράζ επιθετικών πωλήσεων στο τραπεζικό ταμπλό, πιέζουν τους βασικούς δείκτες του ελληνικού χρηματιστηρίου προς χαμηλότερα επίπεδα.

Απόλυτα ενδεικτικό το -10,47% του κλαδικού δείκτη των τραπεζών, ο οποίος στα, μέχρι στιγμής, χαμηλά ημέρας, βρέθηκε να υποχωρεί έως και 17,66%.

Ο γενικός δείκτης, στα πρωινά υψηλά βρέθηκε στις 684,28 μονάδες (+0,46%), για να ακολουθήσει ταχύτατη υποχώρηση μέχρι τις 653,14 μονάδες (-4,11%) και από να προσπαθεί να ανακάμψει σχετικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με την παρέλευση του πρώτου μισού της συνεδρίασης, ο τζίρος είναι σημαντικά ενισχυμένος και φθάνει στα 58 εκατ., από τα οποία τα 6,8 εκατ. αφορούν “πακέτα” και αυτό μόνο θετική ένδειξη δεν είναι για την συνέχεια.

Από τα υπόλοιπα μη τραπεζικά blue chips, με θετικό πρόσημο διασώζονται μόνο οι Grivalia Properties (+0,50%) και Μυτιληναίος (+0,24%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν ΔΕΗ (-6,30%), ΕΥΔΑΠ (-3,10%) και Fourlis (-3,07%).

Για το υπόλοιπο της συνεδρίασης, θα είναι εξαιρετικά αρνητική ένδειξη το κλείσιμο του γενικού δείκτη χαμηλότερα των 660 μονάδων.

 

Η αντιπαράθεση Ρώμης – Βρυξελών προκαλεί νευρικότητα

Με μικτά πρόσημα και μικρές μεταβολές κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, εν μέσω αισιοδοξίας ότι Ρώμη και Βρυξέλλες θα αποφύγουν να συγκρουστούν για τους στόχους του ελλείμματος στον ιταλικό προϋπολογισμό, ενώ οι ενεργοί επενδυτές παρακολουθούν και τα μάκρο που ανακοινώνονται.

Σύμφωνα με αυτά, σε χαμηλό τεσσάρων μηνών πέρασε η δραστηριότητα των επιχειρήσεων στην ευρωζώνη τον Σεπτέμβριο. Ο τελικός σύνθετος δείκτης ΡΜΙ της IHS Markit υποχώρησε στις 54,1 μονάδες, από 54,5 τον Αύγουστο. Χαμηλότερα από την πρώτη εκτίμηση, που έκανε λόγο για 54,2, αλλά υψηλότερα από το όριο των 50 μονάδων που διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση.

Η αισιοδοξία για το μέλλον ενισχύθηκε ελαφρώς στα τέλη του τρίτου τριμήνου, από το χαμηλό δύο ετών. Ο δείκτης μελλοντικής παραγωγής αυξήθηκε στις 62,1 μονάδες, από 61,6.

Χαμηλότερα κινήθηκαν για δεύτερο συνεχόμενο μήνα οι λιανικές πωλήσεις στην ευρωζώνη, τον Αύγουστο.

Οι πωλήσεις στο λιανεμπόριο των 19 χωρών που μοιράζονται το ευρώ σημείωσαν αρνητική κίνηση κατά 0,2% σε μηνιαία βάση, αν και σε ετήσια ενισχύθηκαν κατά 1,8%.

Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μηνιαία άνοδο κατά 0,2% και ετήσια 1,7%.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 00:14