search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 09:55
MENU CLOSE

Έκανε ψώνια 16 εκατομμυρίων σε πολυκατάστημα – Ερευνάται για «μαύρο χρήμα»

04.10.2018 14:09
Έκανε ψώνια 16 εκατομμυρίων σε πολυκατάστημα - Ερευνάται για «μαύρο χρήμα» - Media

 

Τα ακριβά γούστα και η καταναλωτική μανία μιας γυναίκας μάλλον θα της κοστίσουν πολύ ακριβά, καθώς έστρεψαν το ενδιαφέρον των διωκτικών αρχών επάνω της και τώρα κινδυνεύει να χάσει την περιουσία της και να πάει φυλακή.

Η γυναίκα, σύζυγος ενός διεθνούς τραπεζίτη και γνωστή μόνο ως «κυρία Α.» αποτελεί το πρώτο «θύμα» του νέου βρετανικού νομικού πλαισίου για την καταπολέμηση του μαύρου χρήματος και της φοροδιαφυγής.

Συγκεκριμένα, η Εθνική Υπηρεσία Εγκλήματος της Βρετανίας έστρεψε το ενδιαφέρον της επάνω της όταν ανακάλυψε ότι είχε κάνει ψώνια ύψους 16 εκατομμυρίων λιρών σε διάστημα μερικών χρόνων από το γνωστό πολυκατάστημα Harrod’s στο Λονδίνο.

Η έρευνα έδειξε ότι η ίδια και ο σύζυγός της είχαν αποκτήσει ακίνητα αξίας 11,5 εκατομμυρίων λιρών, τα οποία αρχική δικαστική απόφαση δέσμευσε, καθώς δεν μπορεί να δικαιολογηθεί η αγορά τους. Μάλιστα, το εφετείο απέρριψε αίτημα αναστολής της απόφασης.

Η Εθνική Υπηρεσία Εγκλήματος, επίσης, κατηγορεί το ζευγάρι ότι αγόρασε τα ακίνητα με χρήματα που ο συζύγος καταχράστηκε όταν εργαζόταν σε βρετανική τράπεζα και τα οποία μετέφερε σε offshore στις Παρθένες Νήσους.

Για την ώρα, η υπόθεση βρίσκεται στα δικαστήρια, ωστόσο, η Υπηρεσία συνεχίζει τις έρευνες για παράνομο πλουτισμό του ζεύγους και δεδομένου του νέου νομικού πλαισίου στη Βρετανία, τα πράγματα δείχνουν δύσκολα για το ζευγάρι το οποίο ζούσε πολυτελή ζωή.

Πληροφορίες: Mirror

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 09:52