search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 06:25
MENU CLOSE

Προετοιμάζεται η πλήρης ανακαίνιση των συρμών του Ηλεκτρικού

09.10.2018 16:56
Παρασύρθηκε γυναίκα από ΙΧ στο Μοσχάτο - Media

Πλήρη ανακαίνιση σε εμφάνιση, αισθητική και λειτουργία υπόσχεται μία νέα μελέτη που έχει βάλει σε εφαρμογή η ΣΤΑΣΥ για τους συρμούς της γραμμής του Ηλεκτρικού.

Τα αποτελέσματα της μελέτης, σύμφωνα με το ypodomes.com θα αποτελέσουν τον γνώμονα για να διεξαχθεί ένας διεθνής διαγωνισμός από τη ΣΤΑΣΥ με πιθανή χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ και στόχος είναι σύμφωνα με κύκλους της εταιρείας, εφόσον επιλεγεί η λύση της ανακατασκευής, να χρησιμοποιηθούν εγκαταστάσεις εντός της χώρας για την επικείμενη εργασία, το οποίο θα έδινε μία επιπρόσθετη αξία στην απασχόληση αλλά και στο know-how σε τέτοιου είδους υπηρεσίες.

Βάσει της διεθνούς εμπειρίας, θα μπορούσε σε διάστημα 8-12 μηνών να αρχίσουν να παραδίδονται οι ανακαινισμένοι συρμοί, ξεκινώντας από τους παροπλισμένους και σε ένα ενδεικτικό χρόνο 24 μηνών, ο στόλος να έχει πλήρως ανακαινισθεί.

Στην Γραμμή 1 η διαθεσιμότητα συρμών είναι ιδιαίτερα μικρή καθώς το τροχαίο υλικό από τις παραλαβές των σειρών 8 και 10 είναι παρωχημένης τεχνολογίας ενώ δεν έχουν συντηρηθεί επαρκώς.

Δεδομένου του γεγονότος ότι η Γραμμή 1 εξακολουθεί να σηκώνει το μεγαλύτερο φορτίο από τις υπόλοιπες γραμμές, το φαινόμενο των αραιών δρομολογίων είναι καθημερινά εμφανές.

Περίπου το 40% των συρμών δεν λειτουργεί λόγω προβλημάτων και έλλειψης ανταλλακτικών.

Τα θέματα των συρμών αυτών συνεχίζονται και με την ανάγκη υιοθέτησης νέων τεχνολογιών που θα τους δώσει την απαραίτητη συνθήκη ασφαλείας για να βγουν και πάλι στην κυκλοφορία.

Τα νεότερα τρένα της Γραμμής 1, η λεγόμενη Σειρά 11, είναι 14 ετών καθώς παρελήφθησαν την εποχή των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας και σηκώνουν το μεγάλο βάρος της καθημερινής κυκλοφορίας αποτελώντας το 50% των διαθέσιμων συρμών.

Τα προβλήματα στους περισσότερους συρμούς έχουν να κάνουν με το σύστημα έλξης, την λειτουργία των θυρών (στις παλιές γενιές συρμών), την απουσία ανταλλακτικών και νέων συστημάτων.

Ειδικότερα τα προβλήματα στο σύστημα έλξης, είναι σημαντικό καθώς μία εγκατάσταση νέου συστήματος θα οδηγήσει σε γρήγορη απόσβεση στο κόστος ανακατασκευής λόγω της δραστικής μείωσης του κόστους κατανάλωσης ενέργειας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50