search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 03:50
MENU CLOSE

Τοσουνίδης: Ανοιχτό οι ΑΝΕΛ να στηρίξουν πρόταση δυσπιστίας ΝΔ αν ο Μητσοτάκης δεσμευτεί ότι δε θα δώσει το όνομα

10.10.2018 11:50
4481194.jpg

 

Ανοιχτό το ενδεχόμενο οι ΑΝΕΛ να στηρίξουν πιθανή πρόταση μομφής της ΝΔ κατά της κυβέρνησης αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμευθεί ότι δε θα δώσει το όνομα «Μακεδονία» όταν γίνει πρωθυπουργός, άφησε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Θ. Τοσουνίδης μιλώντας το Βράδυ της Τρίτης στην εκπομπή της ΕΡΤ «Επόμενη μέρα».

Ειδικότερα, σε ερώτηση του δημοσιογράφου και παρουσιαστή της εκπομπής Σεραφείμ Κοτρώτσου αν οι ΑΝΕΛ θα ψηφίσουν πρόταση δυσπιστίας της ΝΔ που θα συνδέεται με τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Τοσουνίδης απάντησε:

«Αν ξεκάθαρα η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητοτσάκης δηλώσει ότι δεν παραχωρεί όνομα την επόμενη μέρα, εάν θα είναι αυτός κυβερνήτης της χώρας, τότε ανοίγει η συζήτηση που μπορούμε να συζητήσουμε. Αν όμως είναι να σταματήσω την πορεία της χώρας και μιας κυβέρνησης που έχει παράγει τόσο μεγάλο έργο χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα θα σας απαντήσω όχι». «Ας βγούνε να δεσμευτούνε» πρόσθεσε, «ότι αυτή είναι η γραμμή, επιτέλους, της ΝΔ και εδώ είμαστε να το συζητήσουμε».

Επί της ουσίας, η πρόταση αυτή δείχνει να στοχεύει σε πίεση προς τη ΝΔ, κλιμακώνοντας την τακτική που ακολουθούν οι ΑΝΕΛ απέναντι στην αξιωματική αντιπολίτευση, δεδομένων των τριβών που μπορεί να προκαλέσει στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης μια ξεκάθαρη τοποθέτηση υπέρ της σύνθετης ονομασίας.

Δείτε στιγμιότυπο μετά το 38’00’’

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50