search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 10:54
MENU CLOSE

Συνεχίζει να προκαλεί ο αντιπρόεδρος της ΕΛΜΕ Λέσβου: Θολοκουλτουριάρηδες όσοι αντιδρούν για τον όρο «λαθρομετανάστης»

11.10.2018 09:36
Περισσότερες οι αποχωρήσεις από τις αφίξεις μεταναστών και αιτούντων άσυλο στη χώρα το φετινό καλοκαίρι   - Media

 

Ο αντιπρόεδρος των δασκάλων της Λέσβου, Απόστολος Βαρελτζής με δηλώσεις του στο «Έθνος», εμφανίζεται αμετανόητος παρά τη γενική κατακραυγή και επιμένει για τη χρήση του όρου «λαθρομετανάστης» στα σχολεία του νησιού.

Ο συγκεκριμένος κύριος που ήταν μάλιστα και εισηγητής της πρότασης να λέγονται «λαθρομετανάστες» είπε επίσης ότι είναι «θολοκουλτουριάρηδες» όσοι αντέδρασαν και εμφανίστηκε να αδιαφορεί για την έγγραφη σύσταση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου να μη χρησιμοποιείται ο μειωτικός της προσωπικότητα του ατόμου όρος «λαθρομετανάστης».

Μάλιστα το επιχείρημα του είναι το εξής: ««Θέλαμε να αντικρούσουμε την προσπάθεια κάποιων να ταυτίσουν τους λαθρομετανάστες με τους πρόσφυγες της Μικράς Ασίας και του Πόντου. Σύμφωνα με τη διεθνή ορολογία, πρόσφυγας νοείται κάποιος μόνο στην πρώτη χώρα υποδοχής του και εφόσον του χορηγηθεί άσυλο. Μετανάστης είναι αυτός που έχει φύγει από τη χώρα του οικιοθελώς και έχει όλα τα νόμιμα έγγραφα. Ο παράτυπος μετανάστης έχει έγκριση αλλά όχι τα νομιμοποιητικά έγγραφα. Κάθε άλλος που περνάει παράνομα τα σύνορα μιας χώρας καλείται παράνομος μετανάστης, έννοια που στην καθομιλουμένη αποδίδεται με τον όρο λαθρομετανάστης»

Το υπουργείο Παιδείας έχει κατακεραυνώσει αυτή την απόφαση των δασκάλων της ΔΑΚΕ (παράταξη της ΝΔ) Λέσβου που την πρότεινε και υπενθυμίζει το έγγραφο της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου κ. Ξένης Δημητρίου με το οποίο ζητείται η εξάλειψη της χρήσης του όρου «λαθρομετανάστης», προκειμένου να αποτραπεί η χρήση μειωτικών για τη προσωπικότητα των ανθρώπων χαρακτηρισμών και να αποφευχθούν φαινόμενα ξενοφοβίας και ρατσισμού».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 10:53