search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 04:07
MENU CLOSE

Ο κόσμος πεινάει και η πολιτική ηγεσία αγοράζει Bentley (Photos)

16.10.2018 13:44
Ο κόσμος πεινάει και η πολιτική ηγεσία αγοράζει Bentley (Photos) - Media

 

Τι κι αν περίπου 3 εκατομμύρια κάτοικοι της Παπούας-Νέας Γουινέας ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας; Πέρα βρέχει για την κυβέρνηση η οποία μετά τη λαϊκή κατακραυγή που γνώρισε για την αγορά 40 Maserati, προχώρησε στην αγορά Bentley αυτή τη φορά!

Σύμφωνα με τον αυστραλιανό Τύπο η Παπούα-Νέα Γουινέα αγοράζει και 3 Bentley για τη μεταφορά των ηγετών που θα μετάσχουν στην προσεχή σύνοδο κορυφής των χωρών του Φόρουμ Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού (APEC) που θα γίνει τον Νοέμβριο στο Πορτ Μόρεσμπι.

Οι τρεις λιμουζίνες Bentley Flying Spur, που παραγγέλθηκαν στοιχίζουν έκαστη περισσότερα από 320.000 δολάρια Αυστραλίας (περίπου 200.000 ευρώ), σύμφωνα με την εφημερίδα The Australian που προσθέτει πως τα πολυτελή οχήματα θα μεταφερθούν μέσω θαλάσσης.

 

Ο πρωθυπουργός της Παπούας-Νέας Γουινέας Πίτερ ο Νιλ έχει ήδη επικριθεί σφόδρα επειδή κατέβαλε ποσό που αντιστοιχεί σε περίπου 5,8 εκατομμύρια ευρώ για την αγορά 40 Maserati για να μεταφέρουν τους επισήμους της συνόδου κορυφής στο Πορτ Μόρεσμπι, ο μισός πληθυσμός του οποίου ζει σε παραγκουπόλεις.

 

“Έχουμε αηδιάσει”, έγραψε χθες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Μπράιαν Κράμερ, κοινοβουλευτικός της αντιπολίτευσης, έπειτα από συνάντηση που είχε με τους συναδέλφους του. Άποψη της αντιπολίτευσης –και όχι μόνο- είναι ότι τα χρήματα που δαπανήθηκαν για τις Maserati (και ακολούθως για τις Bentley) θα ήταν χρησιμότερο να δοθούν για την επούλωση κοινωνικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα αυτή, στην οποία επανεμφανίστηκαν η πολιομυελίτιδα και η φυματίωση.

Η κυβέρνηση επιχειρηματολογεί ότι τα πολυτελή αυτοκίνητα είναι απαραίτητα σε γεγονότα που έχουν κύρος όπως η σύνοδος κορυφής του APEC και ότι αυτά θα επαναπωληθούν στον ιδιωτικό τομέα μετά την σύνοδο. Επίσης επιχειρηματολογεί ότι έχει ήδη βρει αγοραστές, κάτι που αμφισβητεί η αντιπολίτευση, η οποία και καλεί σε γενική απεργία, καταγγέλλοντας τη διαφθορά της κυβέρνησης.

Η απεργία ορίστηκε για τις 25 Οκτωβρίου.

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50