search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 10:27
MENU CLOSE

Στα δύο οι ΑΝΕΛ λόγω συμφωνίας των Πρεσπών

16.10.2018 19:16
Στα δύο οι ΑΝΕΛ λόγω συμφωνίας των Πρεσπών - Media
 
Μπορεί ο Πάνος Καμμένος να δεσμεύτηκε στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου ότι δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να στηρίξει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης από τη ΝΔ, ωστόσο, οι ΑΝΕΛ διέρχονται κρίσης από τη στιγμή που Τσίπρας και Ζάεφ υπέγραψαν τη συμφωνία των Πρεσπών.
 
Κι αυτό, διότι παρότι η στήριξη στην κυβέρνηση σε περίπτωση «επιθετικής» κίνησης της ΝΔ θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη, ωστόσο, τα πράγματα δεν είναι τόσο ξεκάθαρα σχετικά με το ζήτημα της επικύρωσης της συμφωνίας των Πρεσπών όταν αυτή έλθει στη Βουλή, εφόσον προχωρήσει η διαδικασία στα Σκόπια.
 
Ήδη, από την επίσημη γραμμή του κόμματος έχει διαφοροποιηθεί δημοσίως ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι θα υπερψηφίσει τη συμφωνία και στη συνέχεια θα παραδώσει την έδρα του.
 
Ο επικεφαλής της «Πυρίκαυστου Ελλάδας» Κώστας Ζουράρις ναι μεν έχει ξεκαθαρίσει ότι θα καταψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών, ωστόσο έχει επίσης ταχθεί ξεκάθαρα κατά της άρσης εμπιστοσύνης των ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση.
 
Όσον αφορά στους υπουργούς που προέρχονται από τους ΑΝΕΛ, τόσο η Έλενα Κουντουρά, όσο και ο Τέρενς Κουίκ φέρονται να δήλωσαν στο Υπουργικό Συμβούλιο ότι θα ψηφίσουν κατά συνείδηση, με την κ. Κουντουρά να διευκρινίζει ότι «στο Υπουργικό Συμβούλιο δήλωσα ότι στηρίζω την κυβέρνηση να ολοκληρώσει το έργο της. Και διευκρίνισα ότι πάντα ψηφίζω κατά συνείδηση, όπως έκανα μέχρι σήμερα στην πολιτική μου διαδρομή. Αυτό είπα και μόνο, για οτιδήποτε άλλο γράφεται, δεν ισχύει», κάτι που μπορεί να ερμηνευτεί ως έμμεση εκδήλωση πρόθεσης στήριξης και της συμφωνίας.
 
Από την πλευρά τους, τόσο ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλης Κόκκαλης, όσο και ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Νίκος Μαυραγάνης, αλλά και η υφυπουργός Εσωτερικών Μαρίνα Χρυσοβελώνη κρατούν «κλειστά χαρτιά», αν και στο παρελθόν ο κ. Μαυραγάνης είχε χαρακτηρίσει ως «άκυρη» τη συμφωνία των Πρεσπών.
 
Στη «γραμμή» του Πάνου Καμμένου φαίνεται ότι κινούνται ο Κώστας Κατσίκης και η Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, η οποία, άλλωστε, βρίσκεται μαζί με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ στο υπουργείο Άμυνας.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 10:26