18/07/2019 00:59:11

Απολύσεις στην εφημερίδα «Μακεδονία»

Απολύσεις στην εφημερίδα «Μακεδονία»  - Media

 

Δεν έχει συμπληρωθεί ακόμα ένας μήνας από την επανέκδοση της εφημερίδας «Μακεδονία» και ξεκίνησαν οι απολύσεις. Συγκεκριμένα, πρόκειται για την απομάκρυνση ενός δημοσιογράφου, μέλους της ΕΣΗΕΜ-Θ, και μιας σελιδοποιού, οι οποίοι συμμετείχαν ως μέλη στο νεοσύστατο σχήμα της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης.

Όπως αναφέρει, μάλιστα, η ιστοσελίδα parapolitika.gr δεν αποκλείεται να ανασταλεί η έκδοση. Ανακοίνωση για το γεγονός εξέδωσε και η παράταξη «ασύνταχτος τύπος».

Δείτε αναλυτικά όσα αναφέρει:

«Οι παλαιοί και νέοι διευθύνοντες απέλυσαν δυο εργαζόμενους, έναν δημοσιογράφο και την μοναδική σελιδοποιό, γιατί απλά δεν τους ήταν αρεστοί. Κι αυτό γιατί οι δύο αυτοί συνάδελφοι ζήτησαν τη γνώμη του νομικού συμβούλου των Ενώσεων κατά πόσον είναι νόμιμο και θεμιτό να τους ζητάνε να υπογράψουν σύμβαση με προϋπηρεσία μόνο 9 χρόνια αντί των 18 και 15 αντίστοιχα που είναι κανονικά!

Ε, αμέσως οι δυο μπήκαν στο στόχαστρο, δέχθηκαν απίστευτο μπούλινγκ, επιθέσεις και συκοφάντηση. Μάλιστα, υπό το μαφιόζικο στιλ: Ή υπογράφεις ή απολύεσαι!. Η κατάληξη ήταν να ακούσουν ότι με εισήγηση της… σύνταξης (ποιος-ποια;!) η διοίκηση της εταιρίας αποφάσισε την απομάκρυνσή τους!!! Πρόκειται για τον έναν εκ των δυο αθλητικών συντακτών Τάσο Κουρκούμπα και την μοναδική σελιδοποιό που έβγαζε όλη την εφημερίδα Μαρία Βοσνακίδου, οι οποίοι φυσικά τους καταγγέλλουν, προσφεύγουν στις Ενώσεις τους και προχωράνε στην διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους.

Σήμερα, το απολυθέν μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ ενημέρωσε το διοικητικό συμβούλιο, όπως και το μικτό συμβούλιο (που συνεδρίαζε), με τους παρευρισκόμενους να σοκάρονται από τις παραπάνω εξελίξεις και να εκφράζονται υπέρ δυναμικής αντίδρασης της Ένωσης, η οποία και θα συγκεκριμενοποιηθεί τις αμέσως επόμενες μέρες.

Το fake «συνεταιριστικό» εταιρικό σχήμα, με τη δημιουργία ( ; ) μίας ΚΟΙΝΣΕΠ από 20 εργαζόμενους εκ των 70 συνολικά που εργάζονταν στην εφημερίδα πριν ένα χρόνο και βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας γιατί τους οφείλονταν 18 δεδουλευμένοι μισθοί, από την πρώτη στιγμή καταγγέλθηκε από την πλειοψηφία των εργαζομένων ως δημιούργημα εργοδοτικό. Γι αυτό και συντονισμένα προχωράνε σε κάθε νομική, συνδικαλιστική, πολιτική ενέργεια διεκδίκησης των οφειλόμενων και θέσεων εργασίας.

Άλλωστε όλα έγιναν κατ’ εντολή της εργοδοσίας της Μακεδονικής Εκδοτικής Εκτυπωτικής (Ρήγας – Σουλοπούλου), με σκοπό να την απαλλάξουν από τα χρέη και κυρίως τις οφειλές 1,5 εκατ ευρώ προς τους εργαζόμενους. Το πιο κραυγαλέο είναι ότι στη νέα εταιρία Μακεδονία – Ενημέρωση, οι εργαζόμενοι έχουν το 15% των μετοχών και οι επιχειρηματίες-βιομήχανοι το 85%. Αυτοί προχώρησαν στην λάθρα επανέκδοση της εφημερίδας, διακηρύσσοντας ότι το νέο εταιρικό σχήμα ήταν ανοιχτό σε όλους τους εργαζόμενους. Οποίο ψέμα, το οποίο τώρα αποκαλύπτεται περίτρανα!

O tempora o mores!… Πόλη, κοινωνία και ελεγκτικοί μηχανισμοί της πολιτείας έχουν τον λόγο…»

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.