13/07/2020 04:55:01

Ερώτηση Κικίλια-Δημοσχάκη προς Π. Καμμένο: Υπάρχουν ακίνητα του Υπουργείου Άμυνας στο Υπερταμείο;

Ερώτηση Κικίλια-Δημοσχάκη προς Π. Καμμένο: Υπάρχουν ακίνητα του Υπουργείου Άμυνας στο Υπερταμείο; - Media

 

Ερώτηση προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο για τη μεταβίβαση ακίνητης περιουσίας του ΥΠΕΘΑ στο Υπερταμείο, κατέθεσαν σήμερα στη Βουλή ο βουλευτής Α' Αθηνών και τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας και ο αναπληρωτής τομεάρχης, βουλευτής Έβρου Αναστάσιος Δημοσχάκης.

Όπως αναφέρουν, «από δημοσιεύματα στον γραπτό και ηλεκτρονικό Τύπο προκύπτει ότι μεταξύ των υπό μεταβίβαση ακινήτων περιλαμβάνονται και ακίνητα του Υπουργείου Εθνικής 'Αμυνας, όπως στρατόπεδα, κτίρια κ.λ.π.».

Ο κ. Καμμένος καλείται να απαντήσει στο Κοινοβούλιο εάν υπάρχουν ακίνητα του ΥΠΕΘΑ και των ΝΠΔΔ που εποπτεύονται από αυτό, τα οποία μεταβιβάστηκαν στο Υπερταμείο, ποια είναι αυτά, με ποια διαδικασία επιλέχτηκαν, σε ποιον φορέα ή ΝΠΔΔ του ΥΠΕΘΑ ανήκουν και ποια είναι η αντικειμενική τους αξία.

Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας χαρακτηρίζουν τη διαδικασία εκμετάλλευσης της ακίνητης περιουσίας του ΥΠΕΘΑ και των ΝΠΔΔ που εποπτεύονται από αυτό, ως θέμα μείζονος σημασίας για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, ενώ τονίζουν πως «η Πολιτεία είναι υποχρεωμένη να συμπεριφέρεται με απόλυτα διαφανείς διαδικασίες, αναφορικά με την εκμετάλλευση της δημόσιας περιουσίας».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.