search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 10:30
MENU CLOSE

Πώς αντιδρούν κυβέρνηση-ΣΥΡΙΖΑ για την «έξοδο» Κοτζιά

17.10.2018 13:55
Πώς αντιδρούν κυβέρνηση-ΣΥΡΙΖΑ για την «έξοδο» Κοτζιά - Media

 

Με ποικίλες αντιδράσεις υποδέχθηκαν κυβερνητικά στελέχη και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ την παραίτηση του Νίκου Κοτζιά από τη θέση του ΥΠΕΞ, παραίτηση που έκανε δεκτή «με πόνο ψυχής» ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

H εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου δεν έκανε αναφορά σε αυτή καθαυτή την παραίτηση Κοτζιά, αλλά προτίμησε να αναφερθεί στην απόφαση του κ. Τσίπρα να αναλάβει το ΥΠΕΞ, γράφοντας στο Twitter: «Μήνυμα ενότητας, σταθερότητας και αποφασιστικότητας από τον Πρωθυπουργό για την εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών και τη συνέχιση του κυβερνητικού έργου, για την επόμενη μέρα της χώρας μετά τα Μνημόνια».

Από την πλευρά του, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς τόνισε: «Πριν λίγες ημέρες από το ΥΠΕΞ είχα εξάρει τη σπουδαία συμβολή του Ν. Κοτζια στην επίλυση του “Μακεδονικού”. Ο Ν. Κοτζιάς είχε την απόλυτη στήριξη μας για την εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών».

Ως «αρνητική εξέλιξη» χαρακτήρισε ο Δημήτρης Παπαδημούλης την παραίτηση Κοτζιά, τονίζοντας ότι πρόκειται για «αρνητική εξέλιξη η παραίτηση του Νίκου Κοτζιά. Η χώρα χρειάζεται προσήλωση στους μεγάλους στόχους: Σταθερότητα, ανάκαμψη της οικονομίας, πολυδιάστατη, φιλειρηνική εξωτερική πολιτική. Για την υλοποίηση των συλλογικών μας στόχων, με σοβαρότητα, σταθερότητα, διαφάνεια και συνοχή».

«Ο Νίκος Κοτζιάς τίμησε το χαρτοφυλάκιό του και τόλμησε να ανοίξει καίρια ζητήματα της εξωτερικής μας πολιτικής, τα οποία εμπλούτισε με τη σκέψη του και τον λόγο του. Πρόκειται για ζητήματα που είχαν μείνει εδώ και χρόνια σε εκκρεμότητα, με ευθύνη κυρίως της ΝΔ, αλλά και του ΠΑΣΟΚ» δήλωσε ο αν. υπουργός ΠΕΝ, Σ. Φάμελλος, στον «Real 97.8 Fm», ερωτηθείς για την παραίτηση του υπουργού Εξωτερικών και την ανάληψη του υπουργείου από τον πρωθυπουργό.
 
Ο κ. Φάμελλος εξήρε το έργο του παραιτηθέντα υπουργού στη χάραξη εξωτερικής πολιτικής της χώρας και σημείωσε ότι «η ανάληψη του χαρτοφυλακίου από τον ίδιο τον πρωθυπουργό τονίζει την ανάγκη ολοκλήρωσης της συμφωνίας των Πρεσπών, γεγονός που αποδεικνύει ότι η Ελλάδα βαδίζει απαρέγκλιτα προς την ολοκλήρωση της συμφωνίας με την πΓΔΜ, εφόσον τηρηθούν τα συμφωνηθέντα από τη γείτονα».
 
«Ο Νίκος Κοτζιάς έδωσε ρεαλιστική υπόσταση στην εξωτερική πολιτική της χώρας και ανέλαβε να κλείσει ανοικτά και χρονίζοντα ζητήματα στο πεδίο της διπλωματίας» είπε ο αν. υπουργός ΠΕΝ προσθέτοντας πως το συμφέρον της χώρας επιβάλλει καλές και ειρηνικές σχέσεις στην περιοχή, οι οποίες ενισχύουν την αναπτυξιακή προοπτική των βαλκανικών χωρών, αλλά και τον ρόλο της Βορείου Ελλάδας και της Θεσσαλονίκης ως μητρόπολης των Βαλκανίων. «Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού αμέσως μετά την παραίτηση Κοτζιά, αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση παραμένει πιστή στην εθνική γραμμή και στην υπηρέτηση του εθνικού συμφέροντος» κατέληξε ο κ. Φάμελλος.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 10:30