search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 13:56
MENU CLOSE

Τζανακόπουλος: Πολιτικά ακατανόητη η παραίτηση Κοτζιά

18.10.2018 08:30
4554357.jpg

 

Ακατανόητη πολιτικά χαρακτήρισε την παραίτηση Κοτζιά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος μιλώντας στην εκπομπή «Απευθείας» της ΕΡΤ.  Όπως σημείωσε, στο υπουργικό Συμβούλιο η εισήγηση του πρωθυπουργού ήταν ξεκάθαρη ως προς την προσήλωση της κυβέρνησης στην υλοποίηση της Συμφωνίας των Πρεσπών, επομένως δεν εξηγείται η παραίτηση του πρώην υπουργού Εξωτερικών.

Τόνισε ότι ο Πάνος Καμμένος έχει εκφράσει εδώ και δέκα μήνες τις επιφυλάξεις και τις αντιρρήσεις του όμως η συλλογικά αποφασισμένη πολιτική της κυβέρνησης είναι η στήριξη στην υλοποίηση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Σε απόδειξη του ότι η κεντρική κυβερνητική επιλογή δεν αλλάζει επισήμανε, όπως άλλωστε και ο πρωθυπουργός χθες, την ανάληψη του υπουργείου Εξωτερικών από τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα. Όπως σημείωσε: «Η πρωτοβουλία του (σ.σ. του πρωθυπουργού) να αναλάβει προσωπικά το ΥΠΕΞ δεσμεύει όλους σε μια συγκεκριμένη πολιτική κατεύθυνση».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ερωτηθείς σχετικώς, αρνήθηκε τα περί κακών σχέσεων Τσίπρα – Κοτζιά και σε σχέση με τη συζήτηση για τα μυστικά κονδύλια του ΥΠΕΞ τόνισε ότι για το Μαξίμου δεν υπάρχει «καμία σκιά» ως προς τον πρώην υπουργό γι αυτό το θέμα αντιθέτως έχει την «απόλυτη βεβαιότητα για την ηθική ακεραιότητα του κ.Κοτζιά».

 

«Δεν υπήρξε δίλημμα Καμμένος ή Κοτζιάς»

Επίσης, απέρριψε τη συζήτηση Κοτζιάς ή Καμμένος, καθώς όπως είπε ουδέποτε τέθηκε τέτοιο δίλημμα για τον πρωθυπουργό, επομένως είναι λανθασμένες οι ερμηνείες και οι αναλύσεις που γίνονται.

Σε ερώτηση για το αν με την αποδοχή της παράιτησης Κοτζιά ο πρωθυπουργός έστειλε μηνύματα και στον Πάνο Καμμένο απάντησε πως «είναι προφανές ότι ο πρωθυπουργός εκπέμπει μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις», δείχνει την κατεύθυνση της κυβερνητικής πολιτικής, είναι αυτός που «θέτει τους στόχους».

Σε ό,τι αφορά την σε εξέλιξη διαδικασία για την Συνταγματική Αναθεώρηση στα Σκόπια σημείωσε πως ο κ. Ζάεφ κάνει μια εξαιρετικά δύσκολη αλλά και εξαιρετικά αξιομνημόνευτη προσπάθεια,άλλωστε έχει θέσει και ο ίδιος ως πολιτικό του στοίχημα την υιοθέτηση της Συμφωνίας. Ωστόσο, το μήνυμα που στέλνει η ελληνική κυβέρνηση είναι ότι δεν υπάρχει τρίτος δρόμος πέρα από την δέσμευση στη Συμφωνία των Πρεσπών.

 

«Δεν αλλάζει το χρονοδιάγραμμα»

Εκτίμησε πως αν ο Ζόραν Ζάεφ δεν καταφέρει να περάσει τη Συμφωνία θα πάει σε εκλογές και πως ακόμη και σε αυτό το «κακό σενάριο» το χρονοδιάγραμμα εξακολουθεί να προβλέπει ότι η εικόνα για τη Συμφωνία θα έχει ξεκαθαρίσει ως τις αρχές Μαρτίου.

Εφόσον ευοδωθεί το παραπάνω χρονοδιάγραμμα και η Συμφωνία έρθει προς κύρωση στην ελληνική Βουλή, επανέλαβε ότι υπάρχει κοινοβουλευτική πλειοψηφία τόσο για να περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών, όσο και για να την εξάντληση της κυβερνητικής θητείας.

Τέλος σχετικά με την επικοινωνία Τσίπρα – Ζάεφ σημείωσε ότι ούτεως ή άλλως ο Αλέξης Τσίπρας επικοινωνεί τακτικά με τον ομόλογό του. Πρόσθεσε δε « προφανώς ο πρωθυπουργός της γείτονος δε θα σχολιάσει τις εσωτερικές καταστάσεις στο πολιτικό σκηνικό» και μετέφερε ότι οι δύο πρωθυπουργοί «συμφώνησαν ότι και οι δύο εργάζονται για τα Βαλκάνια του 21ου αιώνα και τη θέση σε ισχύ της Συμφωνίας των Πρεσπών,

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 13:55