search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 20:08
MENU CLOSE

Μπαράζ «τρομοδεμάτων» στις ΗΠΑ: Στο στόχαστρο οι Δημοκρατικοί – Εκρηκτικός μηχανισμός στο CNN (Photos/Videos)

24.10.2018 14:49
Μπαράζ «τρομοδεμάτων» στις ΗΠΑ: Στο στόχαστρο οι Δημοκρατικοί - Εκρηκτικός μηχανισμός στο CNN (Photos/Videos) - Media

 

Χωρίς τέλος μοιάζει η υπόθεση με τα ύποπτα δέματα που εντοπίζονται στις ΗΠΑ, με παραλήπτες στελέχη των Δημοκρατικών αλλά και το τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Ο Μπάρακ Ομπαμα και το ζεύγος Κλίντον, ο Δημοκρατικός κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης επί προεδρίας Ομπάμα, Έρικ Χόλντερ, αποτελούν τους έως τώρα στόχους των «τρομοδεμάτων». Παράλληλα στα γραφεία του CNN, στη Νέα Υόρκη, παραδόθηκε εκρηκτικός μηχανισμός με αποτέλεσμα το κτήριο να εκκενωθεί.

Όλα άρχισαν όταν οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες των ΗΠΑ εντόπισαν δύο ύποπτα δέματα που είχαν ως παραλήπτες τον πρώην πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα και την πρώην υπουργό Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον.

Λίγο αργότερα έγινε γνωστό ότι οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ εντόπισαν άλλο ένα ύποπτο δέμα με παραλήπτη τον Λευκό Οίκο – είδηση που μεταδίδουν πολλά διεθνή ΜΜΕ, ωστόσο σύμφωνα με το Reuters, πρόσωπο που γνωρίζει την κατάσταση δήλωσε ότι δεν υπήρξε τέτοιο αντικείμενο. 

Το δέμα που απευθυνόταν στην Κλίντον, με διεύθυνση παραλήπτη το σπίτι της στην Τσαπάκουα της Νέας Υόρκης, περιείχε έναν εκρηκτικό μηχανισμό, σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times. Μια παρόμοια βόμβα είχε τοποθετηθεί πριν από δύο ημέρες σε γραμματοκιβώτιο στο σπίτι του δισεκατομμυριούχου φιλάνθρωπου Τζορτζ Σόρος, στο προάστιο Κάτονα της Νέας Υόρκης, που απέχει μόλις 15 χιλιόμετρα από το σπίτι των Κλίντον.

“Τίποτα δεν έφτασε στο σπίτι τους” ανέφερε σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ο εκπρόσωπος του πρώην προέδρου Μπιλ Κλίντον. Μια εκπρόσωπος της συζύγου του παρέπεμψε για περισσότερες διευκρινίσεις στη Μυστική Υπηρεσία.

Η εκπρόσωπος των Ομπάμα απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο.

Στη συνέχεια συναγερμός σήμανε στα γραφεία του CNN στη Νέα Υόρκη, όταν έφρασε δέμα που περιείχε ύποπτη συσκευή με σωλήνες και καλώδια, την οποίαν η αστυνομία της πόλης αντιμετωπίζει ως εκρηκτικό μηχανισμό. Τα γραφεία εκκενώθηκαν. 

Το τηλεοπτικό δίκτυο CNN μετέδωσε ότι το ύποπτο δέμα που στάλθηκε στα γραφεία του στη Νέα Υόρκη απευθυνόταν στον πρώην διευθυντή της CIA Τζον Μπρέναν.

Οι παρουσιαστές του CNN ανακοινώνουν τη διακοπή του προγράμματος 

Στο στόχαστρο και άλλα στελέχη των Δημοκρατικών

Ένας ύποπτος μηχανισμός, πιθανότατα βόμβα, στάλθηκε στο γραφείο του Δημοκρατικού κυβερνήτη της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος.

Ο Κουόμο είπε ότι “δεν θα εκπλαγεί” αν εντοπιστούν και άλλα τέτοια ύποπτα δέματα.

Το γραφείο μιας γερουσιαστού των Δημοκρατικών, της Καμάλα Χάρις, στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνιας εκκενώθηκε πριν από λίγο αφού εντοπίστηκαν “ύποπτα δέματα”.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της Χάρις, τα δέματα αυτά δεν είχαν ως παραλήπτη τη Χάρις ή κάποιο άλλο πρόσωπο στο γραφείο της. Στο ίδιο κτίριο στεγάζονται και τα γραφεία της εφημερίδας San Diego Union-Tribune.

Στο μεταξύ, το τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC μετέδωσε ότι εντοπίστηκε και ένα ύποπτο δέμα που είχε σταλεί στον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης, επί προεδρίας Μπαράκ Ομπάμα, Έρικ Χόλντερ.

Χίλαρι Κλίντον: Οι ΗΠΑ διανύουν μία περίοδο αναταράξεων

Η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ και υποψήφια των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές του 2016 Χίλαρι Κλίντον, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ διανύουν μια «περίοδο αναταράξεων».

«Είναι μια περίοδος αναταράξεων, μια περίοδος βαθιών διχασμών και εμείς πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να καταφέρουμε να παραμείνουμε ενωμένοι» δήλωσε από τη Φλόριντα, όπου αναμένετο να παραστεί σε μια προεκλογική εκδήλωση ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών της 6ης Νοεμβρίου.

Καταδικάζει ο Λευκός Οίκος

Ο Λευκός Οίκος καταδίκασε σήμερα τις «ποταπές» πράξεις που είχαν στόχο τον Μπαράκ Ομπάμα και τη Χίλαρι Κλίντον μετά τον εντοπισμό ύποπτων δεμάτων, που περιείχαν ενδεχομένως εκρηκτικούς μηχανισμούς, και απευθύνονταν στον πρώην πρόεδρο και την πρώην υπουργό Εξωτερικών.

«Αυτές οι τρομερές πράξεις είναι τρομερές, οι υπεύθυνοι πρέπει να λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους ενώπιον της δικαιοσύνης», δήλωσε ο Σάρα Σάντερς, εκπρόσωπος του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, υπογραμμίζοντας πως οι δυνάμεις της τάξης λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να προστατεύσουν κάθε πρόσωπο που απειλείται από «αυτούς τους δειλούς».

Ενισχύονται τα μέτρα ασφαλείας στη Νέα Υόρκη

Την ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας στη Νέα Υόρκη ανακοίνωσε ο δήμαρχος της πόλης Μπιλ ντε Μπλάζιο μετά το επεισόδιο που σημειώθηκε στον ουρανοξύστη Time Warner Center νωρίτερα, όταν εντοπίστηκε ένα ύποπτο δέμα που είχε σταλεί στα γραφεία του τηλεοπτικού δικτύου CNN.

Ο δήμαρχος κατήγγειλε ότι υπήρξε “πρόθεση” κάποιων να “τρομοκρατήσουν” την πόλη και υπογράμμισε ότι δεν υπάρχουν άλλες απειλές για την πόλη.

Σύμφωνα με την αστυνομία, μαζί με τον εκρηκτικό μηχανισμό βρέθηκε και ένας φάκελος που περιείχε λευκή σκόνη.

Εσωτερική τρομοκρατία “βλέπουν” οι Ρεπουμπλικάνοι

Ο επικεφαλής του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στην αμερικανική Γερουσία κατήγγειλε σήμερα τις «ενέργειες εσωτερικής τρομοκρατίας» μετά την αποστολή ύποπτων δεμάτων στον τέως πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, την πρώην υπουργό Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον και στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

«Στέκομαι στο πλευρό όλων των Αμερικανών για να καταδικάσω τις απόπειρες επιθέσεων εσωτερικής τρομοκρατίας που σημειώθηκαν σήμερα» έγραψε ο Μιτς Μακόνελ σε ένα δελτίο τύπου, όπου ευχαρίστησε τις δυνάμεις επιβολής του νόμου και τις ταχυδρομικές υπηρεσίες που «προστατεύουν τους ηγέτες μας και τα δημόσια πρόσωπα από τέτοιες απαράδεκτες ενέργειες».

Ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων καταδίκασε επίσης την αποστολή αυτών των δεμάτων, λιγότερο από δύο εβδομάδες πριν από τις κρίσιμες βουλευτικές εκλογές της 6ης Νοεμβρίου.

«Δεν θα ανεχθούμε καμία απόπειρα να τρομοκρατήσουν δημόσια πρόσωπα» έγραψε στο Twitter.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 20:05