search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 08:50
MENU CLOSE

Την Τετάρτη αρχίζει τις γεωτρήσεις ο «Πορθητής» – Δεύτερο γεωτρύπανο για την Τουρκία (Video)

30.10.2018 12:20
Την Τετάρτη αρχίζει τις γεωτρήσεις ο «Πορθητής» - Δεύτερο γεωτρύπανο για την Τουρκία (Video) - Media

 

Την Τετάρτη αρχίζουν οι εργασίες γεώτρησης του «Πορθητή», δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ, στην Αττάλεια, σύμφωνα με το sigmalive.com.

Ο Τούρκος Υπουργός προειδοποίησε, επίσης, ότι σε περίπτωση παρενόχλησης, το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό θα δώσει την απαραίτητη απάντηση, αλλά προς το παρόν δεν υπάρχει πρόβλημα ασφαλείας.

Σύμφωνα με τον Φατίχ Ντονμέζ, το γεωτρύπανο θα πραγματοποιεί δύο γεωτρήσεις ετησίως. Στη συνέχεια, επισήμανε ότι η Άγκυρα βρίσκεται πολύ κοντά στην απόκτηση και δεύτερου γεωτρύπανου. Προανήγγειλε, επίσης, ότι τον επόμενο μήνα θα ξεκινήσει γεώτρηση στη Μερσίνα, σε ρηχά νερά.

Τουρκικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για πάνω από 200 Τούρκους και ξένους ειδικούς, οι οποίοι θα εργάζονται στο σκάφος κατά τη γεώτρηση στο στόχο “Alanya 1”. Το μήκους 229 μέτρων σκάφος έχει ικανότητα γεώτρησης σε βάθος 12.192 μέτρων και η πρώτη γεώτρηση θα φθάσει σε βάθος 2.600 μέτρων.

Προς το παρόν, το γεωτρύπανο «Πορθητής» βρίσκεται ακινητοποιημένο έξω από το Λιμάνι της Αττάλειας, κοντά σε τουρκικές φρεγάτες, όπως φαίνεται και σε βίντεο που ανήρτησε το τουρκικό κανάλι IHA.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 08:45