search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 19:32
MENU CLOSE

Συνέλαβαν έξι άτομα για σχέδιο επίθεσης κατά του Μακρόν

06.11.2018 13:28
«Βόμβες» Μακρόν για τον κορωνοϊό: «Είμαστε σε πόλεμο» - Αναστολή όλων των μεταρρυθμίσεων - Media

 

Στη σύλληψη έξι ατόμων για σχέδιο επίθεσης κατά του γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν προχώρησαν οι γαλλικές αρχές, σύμφωνα με αξιωματούχο που επικαλείται το Reuters.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, η σύλληψη έγινε την Τρίτη, μετά από υποψίες ότι τα έξι άτομα είχαν αρχίσει να διαμορφώνουν ένα «ασαφές και πρόχειρο» σχέδιο για «βίαιη ενέργεια» κατά του προέδρου.

Ο γαλλικός τηλεοπτικός σταθμός BFM TV μετέδωσε ότι οι συλληφθέντες είναι μέλη της ακροδεξιάς, όμως μέχρι στιγμής κάτι τέτοιο δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα.

Οι συλλήψεις έγιναν σε τρεις διαφορετικές περιοχές στη Γαλλία: Στην Ιζέρ, κοντά στη Λυόν, στη Μοσέλ, στα σύνορα με τη Γερμανία και το Λουξεμβούργο και στην Ίλ-ε-Βιλαίν, κοντά στην Ρεν.

Μέχρι στιγμής δεν έχει διασαφηνιστεί πώς συνδέονται οι συλληφθέντες ή πώς επικοινωνούσαν μεταξύ τους.

Πάντως, σε συνέντευξη που παραχώρησε την Κυριακή, ο Μακρόν προειδοποίησε για τον κίνδυνο από τις ακροδεξιές οργανώσεις στην Ευρώπη, υπενθυμίζοντας ότι ο εφησυχασμός κατά τη διάρκεια του 1930 άνοιξε τον δρόμο για την άνοδο του Χίτλερ στη Γερμανία και του Μουσολίνι στην Ιταλία.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 19:32