search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 05:26
MENU CLOSE

Σγουρός: Να παραιτηθεί ο αντιπεριφερειάρχης επί των Οικονομικών

06.11.2018 15:30
Σγουρός: Να παραιτηθεί ο αντιπεριφερειάρχης επί των Οικονομικών - Media

 

Την άμεση παραίτηση του αντιπεριφερειάρχη επί των Οικονομικών και την απόσυρση της επίμαχης διακήρυξης για τη συντήρηση της οδοποιίας του πρωτεύοντος αστικού δικτύου προϋπολογισμού 15 εκ. ευρώ ζητά ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός.

Στο αίτημά του αυτό προχωρά υπό το βάρος των σοβαρότατων αποκαλύψεων για όρους που νοθεύουν τον ανταγωνισμό.

Σύμφωνα με τον Γ. Σγουρό, οι εξηγήσεις που δόθηκαν με την απάντηση του αντιπεριφερειάρχη όχι μόνο δεν υπήρξαν πειστικές, αλλά αντιθέτως ενισχύουν τη βασιμότητα των ισχυρισμών περί ευθείας καταστρατήγησης του νόμου και των κοινοτικών οδηγιών, αφού παραδέχεται και ομολογεί ότι για να συμμετάσχει οικονομικός φορέας στον διαγωνισμό θα πρέπει υποχρεωτικά να συνεργαστεί με συγκεκριμένα, μετρημένα στα δάκτυλα των χεριών ασφαλτικά συγκροτήματα.

Αναφέρει μάλιστα την πρόθεση διενέργειας συνολικά 5 διαγωνισμών ύψους 88 εκ. ευρώ για έργα οδοποιίας με ίδιους όρους.

Όπως αναφέρει ο Γ. Σγουρός, «στην γενικόλογη απάντησή του ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης δεν δίνει καμία εξήγηση για τα γεωγραφικά όρια που τέθηκαν, από ποια διάταξη νόμου ή κοινοτική οδηγία απορρέουν και πως είναι δυνατόν να συνδέεται η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών με την απόσταση από την … πλατεία Συντάγματος!».

Επίσης, επισημαίνει τα εξής:

«Κάθε χρόνο εκτελείται στην Αττική ένας σημαντικός αριθμός έργων οδοποιίας από την Περιφέρεια και τους Δήμους. Η υπηρεσία που προωθεί το συγκεκριμένο διαγωνισμό για τη συντήρηση του εθνικού δικτύου ανήκε μέχρι το 2011 στο ΥΠΟΜΕΔΙ. Ουδέποτε από τις πρώην Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις, τους Δήμους, την Περιφέρεια Αττικής αλλά και το Υπουργείο τέθηκαν τέτοιου είδους όροι για διαγωνισμούς συντήρησης των οδών.

Φαίνεται ότι η νέα Περιφερειακή Αρχή ανακάλυψε στον πέμπτο χρόνο της θητείας της και λίγο πριν τις εκλογές «τον υγιή ανταγωνισμό» διαμέσου του περιορισμού των συμμετεχόντων σε αυτόν.

Το οδικό δίκτυο εκτείνεται από το Σούνιο έως το Καπανδρίτι και την παλαιά εθνική οδό Ελευσίνας Θήβας. Επομένως η ποιότητα του υλικού δεν εξαρτάται από την απόσταση που τίθεται ως όρος αλλά από τη θέση κατασκευής της οδού, το χρόνο μεταφοράς του υλικού και την εξωτερική θερμοκρασία».  

Ο Γ. Σγουρός επιμένει στο αρχικό αίτημά του να επιληφθεί αυτεπάγγελτα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της η Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων και το αρμόδιο Υπουργείο προκειμένου να διερευνηθούν και να αποδοθούν ευθύνες.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50