16/07/2020 03:56:44

Η Τουρκία θα κατασκευάσει και θα στέλνει δορυφόρους σε ύψος 400 χιλιομέτρων στο διάστημα (Video)

Η Τουρκία θα κατασκευάσει και θα στέλνει δορυφόρους σε ύψος 400 χιλιομέτρων στο διάστημα (Video)  - Media

 

Το τουρκικό υφυπουργείο Αμυντικών Βιομηχανιών (SSB) υπέγραψε με την εταιρεία Roketsan, συμβόλαιο για την εκτέλεση προγράμματος που καθιστά την Τουρκία μία από τις λίγες χώρες στον κόσμο που θα ‘χει την ικανότητα να κατασκευάζει, να δοκιμάζει και να εκτοξεύει δορυφόρους .

Σύμφωνα με δήλωση που δημοσίευσε η SSB , υπογράφηκε συμφωνία με τη Roketsan για την ανάπτυξη του συστήματος Micro Satellite Launch (MUFS), το οποίο ήταν μεταξύ των στόχων του πρόγραμμα δράσης που είχε ανακοινώσει ο Ερντογάν.

Το έργο καλύπτει την ανάπτυξη και τη δοκιμή του MUFS, το οποίο θα είναι σε θέση να στέλνει μικρο δορυφόρους βάρους 100 κιλών στην κατώτερη τροχιά της Γης, σε υψόμετρο τουλάχιστον 400 χιλιομέτρων.

Σύμφωνα με τη συμφωνία, η Roketsan θα δημιουργήσει επίσης εγκαταστάσεις δοκιμών και παραγωγής και τη βάση εκτόξευσης.

Η Roketsan, ανήκει στο Ίδρυμα Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων (TAFF – TSKGV), και κατατάσσεται στην 96η θέση στο “Defense News Top 100”. Η Roketsan είχε κύκλο εργασιών 376 εκατομμυρίων δολαρίων το 2017.

 

Πηγή: militaire.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.