27/02/2020 10:37:30

Συνάντηση Βαρθολομαίου – Γαβρόγλου: Η δυσαρέσκεια του Πατριάρχη και οι κινήσεις Ιερώνυμου

Συνάντηση Βαρθολομαίου – Γαβρόγλου: Η δυσαρέσκεια του Πατριάρχη και οι κινήσεις Ιερώνυμου - Media

 

Με τον υπουργό Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου συναντάται ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στο Φανάρι για να ενημερωθεί για τις εξελίξεις στις σχέσεις Κράτους-Εκκλησίας.   

Σύμφωνα με πληροφορίες από κύκλους του Οικουμενικού Πατριαρχείου αναφορικά με τις εξελίξεις στις σχέσεις Κράτους-Εκκλησίας στην Ελλάδα σημείωσαν ότι όταν το Οικουμενικό Πατριαρχείο ενημερωθεί επισήμως για τις προθέσεις της κυβέρνησης, ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα τις θέσει υπ όψιν της Αγίας και Ιεράς Συνόδου που συνεδριάζει στις 27 Νοεμβρίου προκειμένου να τις αξιολογήσει και να τοποθετηθεί επ' αυτών.

Από το υπουργείο Παιδείας ανακοινώθηκε ότι η συνάντηση ήταν προγραμματισμένη από καιρό, ωστόσο η συγκυρία δημιουργεί ερωτηματικά, καθώς ο Πατριάρχης φαίνεται εμφανώς δυσαρεστημένος.

Υπενθυμίζεται ότι το Φανάρι έχει αντιδράσει στη συμφωνία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου για τη μισθοδοσία των κληρικών και την εκκλησιαστική περιουσία.

Μάλιστα, ο Οικουμενικός Πατριάρχης, σύμφωνα με πληροφορίες, κάλεσε τη γενική πρόξενο της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη, Γεωργία Σουλτανοπούλου για να ζητήσει εξηγήσεις αλλά και ενημέρωση για την επίμαχη συμφωνία.

Στο μεταξύ, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος θα προχωρήσει σε σύγκληση της Ιεραρχίας, του ανωτάτου οργάνου της Εκκλησίας Της Ελλάδος για το θέμα του κοινού ανακοινωθέντος Αρχιεπισκόπου-πρωθυπουργού, προκειμένου να κατευνάσει τα πνεύματα στους Μητροπολίτες και τις αντιδράσεις στον χώρο των κληρικών.

Πολλοί Μητροπολίτες ζητούν τη σύγκληση της Ιεραρχίας καθώς αρχικά είχε διαφανεί ότι η συνεδρίαση της θα οριστεί πριν από τις γιορτές ενώ αυτοί επιθυμούν αν ενημερωθούν σύντομα για την πρόταση συμφωνίας με τον πρωθυπουργό.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.