24/02/2020 11:10:19

Στ. Θεοδωράκης: Ευκαιρία για τις δυνάμεις της λογικής οι ευρωεκλογές

Στ. Θεοδωράκης: Ευκαιρία για τις δυνάμεις της λογικής οι ευρωεκλογές - Media

 

Στη δήλωση ότι οι αριστεροί και δεξιοί ευρωσκεπτικιστές θέλουν μια Ευρώπη στάσιμη προχώρησε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, από το Παρίσι, ενώ πρόσθεσε πως το συμφέρον της Ελλάδας είναι να δημιουργηθούν οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης με αφορμή τον ερχομό των ευρωεκλογών το Μάιο.

Ο επικεφαλής του «Ποταμιού» βρέθηκε στο Φόρουμ της Ειρήνης, που διεξάγεται στο Παρίσι και εξέφρασε –μεταξύ άλλων- την υποστήριξή του στο Γάλλο πρόεδρο, Μακρόν.


Η δήλωση του Σταύρου Θεοδωράκη έχει ως εξής:
 

«Η προσπάθεια να εξασφαλιστεί η ειρήνη περιλαμβάνει πάντα μάχες απέναντι στον λαϊκισμό και τον εθνικισμό. Στην Ελλάδα έχουμε πληρώσει και συνεχίζουμε να πληρώνουμε ακριβά τις επιπολαιότητες των λαϊκιστών και των εθνικιστών.

Οι ευρωεκλογές τον Μάιο είναι ίσως μια από τις τελευταίες ευκαιρίες της Ευρώπης. Αρκεί να ενισχυθούν οι δυνάμεις της λογικής, της συνεννόησης, της αλήθειας. Τα συστατικά που διατρέχουν το Ποτάμι.

Οι αριστεροί και δεξιοί ευρωσκεπτικιστές, οι δημαγωγοί, οι a la carte Ευρωπαίοι και οι μισές τους αλήθειες, θέλουν μια Ευρώπη στάσιμη. Εμείς θέλουμε τις Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης. Γι' αυτό στηρίζουμε τις τολμηρές πρωτοβουλίες - όπως αυτή που καταβάλλει και ο πρόεδρος Μακρόν - για μία μεγάλη συμμαχία των πραγματικά Ευρωπαίων».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.