search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 03:13
MENU CLOSE

Στ. Θεοδωράκης: Ευκαιρία για τις δυνάμεις της λογικής οι ευρωεκλογές

12.11.2018 17:24
Στ. Θεοδωράκης: Ευκαιρία για τις δυνάμεις της λογικής οι ευρωεκλογές - Media

 

Στη δήλωση ότι οι αριστεροί και δεξιοί ευρωσκεπτικιστές θέλουν μια Ευρώπη στάσιμη προχώρησε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, από το Παρίσι, ενώ πρόσθεσε πως το συμφέρον της Ελλάδας είναι να δημιουργηθούν οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης με αφορμή τον ερχομό των ευρωεκλογών το Μάιο.

Ο επικεφαλής του «Ποταμιού» βρέθηκε στο Φόρουμ της Ειρήνης, που διεξάγεται στο Παρίσι και εξέφρασε –μεταξύ άλλων- την υποστήριξή του στο Γάλλο πρόεδρο, Μακρόν.

Η δήλωση του Σταύρου Θεοδωράκη έχει ως εξής:
 

«Η προσπάθεια να εξασφαλιστεί η ειρήνη περιλαμβάνει πάντα μάχες απέναντι στον λαϊκισμό και τον εθνικισμό. Στην Ελλάδα έχουμε πληρώσει και συνεχίζουμε να πληρώνουμε ακριβά τις επιπολαιότητες των λαϊκιστών και των εθνικιστών.

Οι ευρωεκλογές τον Μάιο είναι ίσως μια από τις τελευταίες ευκαιρίες της Ευρώπης. Αρκεί να ενισχυθούν οι δυνάμεις της λογικής, της συνεννόησης, της αλήθειας. Τα συστατικά που διατρέχουν το Ποτάμι.

Οι αριστεροί και δεξιοί ευρωσκεπτικιστές, οι δημαγωγοί, οι a la carte Ευρωπαίοι και οι μισές τους αλήθειες, θέλουν μια Ευρώπη στάσιμη. Εμείς θέλουμε τις Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης. Γι’ αυτό στηρίζουμε τις τολμηρές πρωτοβουλίες – όπως αυτή που καταβάλλει και ο πρόεδρος Μακρόν – για μία μεγάλη συμμαχία των πραγματικά Ευρωπαίων».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50