search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 06:28
MENU CLOSE

Επίθεση ΝΔ σε Παπακώστα: Είναι υφυπουργός Προστασίας του Ρουβίκωνα

12.11.2018 18:57
Παπακώστα: Να δεσμευτούν όλα τα κόμματα ότι θα στηρίξουν Παυλόπουλο για ΠτΔ - Media

 

Το «δόγμα μηδενικής ανοχής προς όλους κι όλα» υποστήριξε πως εφαρμόζει στο υπουργείο Προστασίας Πολίτη η Κατερίνα Παπακώστα, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΟΡΕΝ. Αφορμή γι αυτό αποτέλεσε το σημερινό περιστατικό όταν αστυνομικοί δέχτηκαν προπηλακισμούς από αντιεξουσιαστές στην οδό Ευελπίδων χωρίς να γίνουν συλλήψεις.

«Ουδέποτε δώσαμε εντολή να μην γίνουν συλλήψεις στο Εφετείο, αλλά ήδη σχηματίστηκε δικογραφία για το περιστατικό», τόνισε η υφυπουργός, προσθέτοντας πως «οι αστυνομικοί θα μας πουν τι ακριβώς συνέβη. Η αστυνομία πρέπει να υπερασπίζεται την ασφάλεια των πολιτών κι όχι να βγαίνει έξω και να παίρνει αμπάριζα τον πολίτη. Το δόγμα μηδενικής ανοχής του υπουργείου εφαρμόζεται προς όλους κι όλα».

Για τον Ρουβίκωνα η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη δήλωσε τα εξής: «Ο «Ρουβίκωνας» πολιτεύεται, επενδύοντας στα κενά που αφήνει το επίσημο κράτος και η ακαδημαϊκή κοινότητα.

Αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι ιδρύουν τα «στέκια» τους στις πανεπιστημιακές σχολές.

Η ανακοίνωση που είδα στα κοινωνικά τους δίκτυα έκανε πρόσκληση στους φοιτητές “ελάτε αν έχετε να καταγγείλετε φακελάκια σε καθηγητές ή παρενόχληση”.

Και έτσι οι κύριοι αυτοί κάνουν τους τιμητές. Το Πανεπιστήμιο λοιπόν χρειάζεται να περιφρουρήσει και το αυτοδιοίκητό του”, είπε η κα. Παπακώστα.

Όσον αφορά στο περιστατικό όπου μέλη του Ρουβίκωνα έκαναν έλεγχο σε αστυνομικούς με πολιτικά η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη επισημαίνει πως «τα μέλη της συλλογικότητας ζήτησαν ταυτότητες όπως ένας πολίτης ζητάει αντίστοιχα από αστυνομικούς με πολιτικά. Και φυσικά θα υπάρξουν επιπτώσεις για τους συγκεκριμένους αστυνομικούς, για τις οποίες θα επιληφθούν οι αρμόδιοι».

Με αφορμή τις παραπάνω δηλώσεις η Νέα Δημοκρατία ανέφερε σε ανακοίνωσή της τα εξής: «Μετά τις απίστευτες δηλώσεις της κ. Κατερίνας Παπακώστα που έσπευσε να δικαιολογήσει όχι τους αστυνομικούς, αλλά τους μπαχαλάκηδες που τους έκαναν έλεγχο ταυτότητας, της προτείνουμε να αλλάξει και τον τίτλο της σε υφυπουργό Προστασίας του Ρουβίκωνα».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 01:30