02/03/2021 22:03:56

Έκλεβαν μετασχηματιστές σε Αττική, Βοιωτία και Εύβοια – Πάνω από 730.000 ευρώ η ζημιά της ΔΕΔΔΗΕ

Έκλεβαν μετασχηματιστές σε Αττική, Βοιωτία και Εύβοια – Πάνω από 730.000 ευρώ η ζημιά της ΔΕΔΔΗΕ - Media

 

Η έρευνα της αστυνομίας για τις κλοπές μετασχηματισμών της Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. έφερε αποτελέσματα, αφού ταυτοποιήθηκαν τρία ακόμα μέλη, αλλοδαποί ηλικίας 27, 29 & 47 ετών, της οργανωμένης εγκληματικής ομάδας που δρούσε σε Βοιωτία, Εύβοια και Αττική.

Επιπλέον, το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που είχε εντοπισθεί το Νοέμβριο του 2017, στο οποίο βρέθηκαν 10 πηνία μετασχηματιστών, ήταν ένα από τα οχήματα που χρησιμοποιούσε η ομάδα στην παράνομη και εξακολουθητική δράση της. Επίσης, στο αυτοκίνητο, το οποίο ανήκε στον 47χρονο, βρέθηκε  πληθώρα διαρρηκτικών εργαλείων.

Υπενθυμίζεται ότι τον Μάρτιο δύο από τα μέλη της ομάδας συνελήφθησαν με τον έναν να ταυτοποιείται ως συνεργός, ενώ τότε είχε διακριβωθεί ότι ενέχονται στη διάπραξη συνολικά 146 κλοπών μετασχηματιστών.

Στο Τμήμα Ασφαλείας Θηβών εξιχνιάσθηκαν 71 επιπλέον κλοπές από διάφορες περιοχές της Βοιωτίας (Ακραίφνιο, Ασωπία, Βάγια, Νεοχώρι, Ελλοπία, Θεσπιές, Θήβα, Κάστρο, Κόκκινο, Λουτούφι, Μουρίκι, Νεοχωράκι, Πλαταιές και Ύπατο) και των Ερυθρών Αττικής.

Την προανάκριση ανέλαβε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών και η δικογραφία που σχηματίστηκε για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και φθορών και παρακώλυση της λειτουργίας κοινωφελών εγκαταστάσεων θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

Σημειώνεται ότι η ζημιά που υπέστη ο Οργανισμός είναι περίπου 232.500 ευρώ, με την συνολική ζημιά να ξεπερνά τις 730.000 ευρώ.

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.