search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 04:12
MENU CLOSE

ΤΧΣ: Η συγχώνευση ενισχύει την κεφαλαιακή θέση της Eurobank

26.11.2018 15:01
Σε doValue Greece μετονομάζεται η Eurobank FPS - Media
 
Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας «βλέπει» θετικά την απόφαση συγχώνευσης της Eurobank με την Grivalia. Η συναλλαγή ενισχύει την κεφαλαιακή θέση της εν λόγω τράπεζας, προάγει την διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, εξυγιαίνοντας το χαρτοφυλάκιο της νέας τράπεζας και συμβάλει στην περαιτέρω σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος, εκτιμά το ΤΧΣ.
 
Ειδικότερα, το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, όπως αναφέρει, «κατ’ εφαρμογή του ιδρυτικού του νόμου (Ν. 3864/2010) λειτουργεί αποκλειστικά και μόνο προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος, των Ελλήνων φορολογουμένων και για τη διατήρηση της ευστάθειας του τραπεζικού συστήματος, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.
 
Στo πλαίσιo του σκοπού αυτού, και αναφορικά στη συναλλαγή της συγχώνευσης της τράπεζας Eurobank με την εταιρία Grivalia (που ανακοινώθηκε στις 26/11/2018), το ΤΧΣ επιθυμεί να κάνει γνωστά τα εξής:
 
Το Ταμείο προστάτευσε το δημόσιο συμφέρον διατηρώντας την αξία της συμμετοχής του και κατοχύρωσε, πως καθ’ όλη τη διάρκεια της συναλλαγής και τη διαδικασία αυτής, θα διασφαλιστούν πλήρως και δεν θα θιγούν τα οικεία δικαιώματα που απορρέουν από τον νόμο 3864/2010 και την από 4/12/2015 υφιστάμενη Συμφωνία Πλαίσιο (RFA) με την τράπεζα Eurobank.
 
Η συναλλαγή ενισχύει την κεφαλαιακή θέση της εν λόγω τράπεζας, προάγει την διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, εξυγιαίνοντας το χαρτοφυλάκιο της νέας τράπεζας και συμβάλει στην περαιτέρω σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος, που σε κάθε περίπτωση αποτελεί έναν εκ των βασικών σκοπών του Ταμείου».
 
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50