search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 03:12
MENU CLOSE

Χουλιαράκης: Επιλογή μας ο δρόμος μεταξύ δημοσιονομικής ισορροπίας και επέκτασης

28.11.2018 18:42
Χουλιαράκης: Επιλογή μας ο δρόμος μεταξύ δημοσιονομικής ισορροπίας και επέκτασης - Media

 

«Η δική μας επιλογή είναι ένας δύσκολος δρόμος μεταξύ της δημοσιονομικής ισορροπίας -η οποία πρέπει να διατηρηθεί σαν κόρη οφθαλμού – και της δημοσιονομικής επέκτασης για την κοινωνική στήριξη από την άλλη πλευρά» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης.

Κατά την τοποθέτησή του στην Επιτροπή για την επεξεργασία του κρατικού προϋπολογισμού 2019, διερωτήθηκε απευθυνόμενος στη Ν.Δ. «αν είναι παροχολογία τα δικά μας μέτρα, τότε πρώτον γιατί ψηφίζει τις ρυθμίσεις και δεύτερον τί είναι αυτά που ανακοίνωσε πριν από δύο μήνες ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ΔΕΘ;».

Είπε επίσης πως «αν κάποιος καταθέτει μια πρόταση χωρίς να πει πώς θα καλυφθούν αυτές οι μειώσεις ή δεν είναι ειλικρινής και κοροϊδεύει το εκλογικό σώμα ή έχει κρυφή ατζέντα δραματικής μείωσης των δαπανών του κοινωνικού κράτους και των μισθών και των συντάξεων του Δημοσίου» .

Ο κ. Χουλιαράκης τόνισε ότι ο προϋπολογισμός αυτός αλλάζει σταδιακά το μίγμα δημοσιονομικής πολιτικής μειώνοντας σφαλιστικές εισφορές και φόρους (και των επιχειρήσεων και των μερισμάτων) ως ένα πρώτο βήμα μιας μεσοπρόθεσμης στρατηγικής φορολογικών ελαφρύνσεων με χρονικό ορίζοντα το 2022.

Ακόμη είπε ότι ο προϋπολογισμός αυτός, ενισχύει τον δείκτη κοινωνικής προστασίας και σημείωσε ότι «αυτό δεν γίνεται σε βάρος του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων, όπως ισχυρίζεται η αντιπολίτευση, καθώς οι προϋπολογισμένες δαπάνες του ΠΔΕ το 2019, διατηρούνται στο επίπεδα του 2019».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50