search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 06:20
MENU CLOSE

Δικάζεται στα Χανιά ο «πιστολέρο» του Αποκόρωνα: Πήγε να σκοτώσει τρεις αστυνομικούς

29.11.2018 17:49
Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Καταγγέλλει «φωτογραφική» διάταξη υπέρ συγκεκριμένου εισαγγελέα σε νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης  - Media

 

Πρωτόδικα, ο 53χρονος ημεδαπός, έχει καταδικαστεί σε 10 χρόνια φυλακή, για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος αστυνομικών που εκτελούσαν έλεγχο στο όχημα του γιου του, τον Μάρτιο του 2015 σε περιοχή του Δήμου Αποκορώνου.

Η εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό ήταν προγραμματισμένη για σήμερα στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Δυτικής Κρήτης στα Χανιά, όμως πήρε αναβολή λόγω έκτακτης ασθένειας του κατηγορουμένου. Μάλιστα, όπως εξήγησε στην Έδρα ο συνήγορος της υπεράσπισής του, ο 53χρονος αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας λόγου μεγάλης ποσότητας καπνού που εισέπνευσε κατά την εθελοντική συμμετοχή του στην δασοπυρόσβεση στην περιοχή του Αποκόρωνα, το περασμένο καλοκαίρι.

Το χρονικό της υπόθεσης

Το αιματηρό περιστατικό, είχε συμβεί στις 23 Μαρτίου του 2015 και ο δράστης παραδόθηκε λίγες ώρες μετά στις αρχές, παραδίδοντας και το κυνηγετικό του όπλο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας εκείνης της ημέρας, “σήμερα το πρωί (σ.σ. στις 23.03.15) συνεργείο αστυνομικών ελέγχων, από τέσσερις αστυνομικούς και δυο υπηρεσιακά οχήματα του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αποκορώνου, δραστηριοποιείτο σε περιοχή του Δήμου Αποκόρωνα.

Κατά το χρόνο που πραγματοποιούσαν έλεγχο σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε 23χρονος ημεδαπός, ο 50χρονος (πατέρας του ελεγχόμενου) διερχόμενος από το σημείο του ελέγχου, οδηγώντας Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, σταμάτησε και αφού εξύβρισε και απείλησε τους αστυνομικούς, χτύπησε με το αυτοκίνητο του ένα από τα δύο σταθμευμένα υπηρεσιακά οχήματα.

Στη συνέχεια ο 50χρονος, αφού έφυγε από το σημείο ελέγχου, επέστρεψε άμεσα και σταμάτησε το όχημα του σε κοντινή απόσταση, η οποία του παρείχε κάλυψη. Αμέσως βγαίνοντας από το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, πυροβόλησε σε βάρος των αστυνομικών με κυνηγητικό όπλο (καραμπίνα), τουλάχιστον πέντε φορές, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του 35χρονου Υπαρχιφύλακα και του 34χρονου Ειδικού Φρουρού και στη συνέχεια διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση.

Άμεσα, από αστυνομικούς Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χανίων, πραγματοποιήθηκαν επισταμένες και εκτεταμένες αναζητήσεις για τον εντοπισμό του 50χρονου, ο όποιος τελικά παραδόθηκε στις Αστυνομικές Αρχές και ταυτόχρονα παρέδωσε και το κυνηγετικό όπλο, το οποίο κατείχε παράνομα.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, πιστόλι, κυνηγετικό όπλο, 2 διόπτρες, 4 μαχαίρια, σπρέι το οποίο είχε απωθητική επίδραση και διάφορα είδη φύλαξης οπλισμού.

Οι τραυματίες αστυνομικοί διακομίστηκαν αρχικά στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Χανίων, όπου ο 34χρονος υπεβλήθη σε επέμβαση και νοσηλεύεται, ενώ ο 35χρονος, αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, μεταφέρθηκε για νοσηλεία στο Ναυτικό Νοσοκομείο Κρήτης.

Πηγή: zarpanews.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50