search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:40
MENU CLOSE

Κύκλωμα λαθρεμπορίας χρυσού: Προφυλακίστηκαν τέσσερις κατηγορούμενοι – Συνεχίζονται οι απολογίες

01.12.2018 10:54
Κύκλωμα λαθρεμπορίας χρυσού: Προφυλακίστηκαν τέσσερις κατηγορούμενοι - Συνεχίζονται οι απολογίες - Media

 

Για δεύτερη ημέρα συνεχίζονται οι απολογίες των κατηγορούμενων στη γνωστή υπόθεση του κυκλώματος λαθρεμπορίας χρυσού.

Το πρωί του Σαββάτου οδηγήθηκαν στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων 18 κατηγορούμενοι.

Η ανακριτική διαδικασία ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα την Παρασκευής με τέσσερις εκ των 16 που απολογήθηκαν προφυλακιστέοι, ενώ οι άλλοι 12 αφέθηκαν ελεύθεροι, με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Συγκεκριμένα, προφυλακιστέοι κρίθηκαν ο φερόμενος ως συναρχηγός του κυκλώματος, Τούρκος υπήκοος συριακής καταγωγής. Στην απολογία του υποστήριξε ότι είναι νόμιμος υπάλληλος στο κεντρικό κατάστημα της γνωστής αλυσίδας ενεχυροδανειστηρίων, στην Πατησίων, ασφαλισμένος στο ΙΚΑ, εκτιμώντας ρολόγια.

Αφού αρνήθηκε την εμπλοκή του στο κύκλωμα υποστήριξε -σύμφωνα με πληροφορίες- ότι εκτελούσε τις εντολές του αφεντικού του, του γνωστού ενεχυροδανειστή.

Προφυλακιστέος κρίθηκε, επίσης, ο φερόμενος ως υπαρχηγός του κυκλώματος και ξάδελφος του πρώτου. Ο ίδιος κατέθεσε ότι βρίσκεται δύο χρόνια στην Ελλάδα υποστηρίζοντας και εκείνος ότι ήταν νόμιμος υπάλληλος καταστήματος της αλυσίδας.

Τέλος, προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν οι δύο που είχαν τον ρόλο του «γυρολόγου» και του συνοδού του χρυσού, από την Ελλάδα στην Τουρκία.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:39