20/10/2020 12:28:58

Η κυβέρνηση του Όρμπαν χρηματοδοτεί προπαγάνδα μίσους κατά των μεταναστών στα κοινωνικά δίκτυα

Όλο και πιο ακραία η Ουγγαρία του Όρμπαν - Το κοινοβούλιο απέρριψε τη Διεθνή Σύμβαση κατά της ενδοοικογενειακής βίας - Media

 

Σε μια πρωτοφανή κίνηση προχώρησε ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπαν.

Ανέβασε στα κοινωνικά δίκτυα ένα βίντεο, το οποίο χρηματοδότησε η κυβέρνησή του, στο οποία καταφέρεται με σφοδρότητα εναντίον της μεταναστευτικής πολιτικής της ΕΕ.

Στο στόχαστρό του βάζει τον Γκι Φερχόφστατ, πρωθυπουργό του Βελγίου από το 1999 έως το 2008 και ηγέτη της Συμμαχίας Φιλελευθέρων και Δημοκρατών, της τρίτης μεγαλύτερης πολιτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Συγκεκριμένα το έντονα διχαστικό και ρατσιστικό βίντεο ξεκινάει με τον Φερχόφστατ να λέει ότι θέλουμε και άλλη μετανάστευση.

Υπό τους ήχους μια αγχωτικής μουσικής το βίντεο παρουσιάζει «τα στοιχεία», όπως αναφέρει:

«Περισσότεροι από 1,8 εκατομμύρια μετανάστες έχουν εισέλθει στην ΕΕ από το 2015. Εκατομμύρια ακόμα θέλουν να έρθουν. Από τότε που ξεκίνησε η κρίση, χιλιάδες από αυτούς έχουν χάσει τη ζωή τους σε βίαια επεισόδια. Η βία ξεσπάει και γίνεται καθημερινότητα» λέει και ούτε λίγο, ούτε πολύ κατηγορεί την μεταναστευτική πολιτική των Βρυξελλών για δεινά στην καθημερινότητα των Ευρωπαίων.

Μάλιστα καταλήγει με την προτροπή προς την Ευρώπη να «αφυπνιστεί» προκειμένου να γλυτώσουμε τα χειρότερα. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Όρμπαν χρησιμοποιεί τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με το αζημίωτο φυσικά, αφού πληρώνει η κυβέρνησή του, προκειμένου να κάνει κηρύγματα μίσους. Τόσο στο Facebook, όσο και στα υπόλοιπα μέσα ανέβαζε μηνύματα κατά των μεταναστών.

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.