search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 15:08
MENU CLOSE

6.000 ευρώ εφάπαξ, στους τραυματίες από τις φονικές πυρκαγιές της Αττικής

07.12.2018 17:15
6.000 ευρώ εφάπαξ, στους τραυματίες από τις φονικές πυρκαγιές της Αττικής - Media

 

Την απόφαση για χορήγηση εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης, ύψους 6.000 ευρώ, στα άτομα που τραυματίστηκαν στη διάρκεια των φονικών πυρκαγιών που έπληξαν περιοχές της Περιφέρειας Αττικής, υπέγραψαν οι αρμόδιοι υπουργοί.

Τη συγκεκριμένη απόφαση ενέκρινα και υπέγραψαν ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Ιωάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γεώργιος Χουλιαράκης και η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, οι πληρωμές στους δικαιούχους θα ξεκινήσουν την επόμενη εβδομάδα και θα πραγματοποιηθούν από τον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ).

Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση:

Χορηγείται εφάπαξ οικονομική ενίσχυση στα άτομα που υπέστησαν τραυματισμό, λόγω των πυρκαγιών και νοσηλεύτηκαν για χρονικό διάστημα άνω των 48 ωρών ή εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε νοσοκομεία.

Η εφάπαξ οικονομική ενίσχυση χορηγείται ανεξάρτητα από οποιαδήποτε άλλη τακτική ή έκτακτη οικονομική ενίσχυση ή επίδομα που καταβλήθηκε ή καταβάλλεται για τη στήριξη των πληγέντων από τις πυρκαγιές.

Το ανωτέρω ποσό ορίζεται ως αφορολόγητο, ανεκχώρητο και ακατάσχετο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 15:05