17/02/2020 20:30:52

Μακρόν για Brexit: Δεν θα επαναδιαπραγματευθούμε

Διάγγελμα Μακρόν - Media

 

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε ότι οι 27 μπορούν «να διασαφηνίσουν» τη συμφωνία Brexit κατόπιν αιτήματος των Βρετανών, αλλά όχι να την «επαναδιαπραγματευθούν».

«Όλα έγιναν κατόπιν διαπραγμάτευσης, είναι ξεκάθαρα και έχουν νομική αξία», είπε, κατά το τέλος της συνόδου κορυφής στις Βρυξέλλες.

«Αυτή είναι μια συμφωνία, η μόνη και η καλύτερη δυνατή συμφωνία και δεν μπορούμε να την διαπραγματευτούμε εκ νέου, αλλά μπορούμε να διασαφηνίσουμε και να εγγυηθούμε», τόνισε, προσθέτοντας ότι υπάρχουν «πολλές ανησυχίες και ψευδαισθήσεις» σε αυτό το κείμενο.

«Το backstop, (σ.σ. ο μηχανισμός ασφαλείας για τη Βόρεια Ιρλανδία) δεν είναι μια βιώσιμη λύση και κανείς δεν θέλει να απομονώσει το Ηνωμένο Βασίλειο», επέμεινε ο Μακρόν.

«Σαφέστατα, είμαστε πλήρως προετοιμασμένοι να διαπραγματευτούμε το συντομότερο δυνατό τις μελλοντικές σχέσεις και είμαστε αρκετά ανοιχτοί στο να δείξουμε με σαφή τρόπο ότι θέλουμε να οικοδομήσουμε μια μελλοντική σχέση», πρόσθεσε.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.