04/06/2020 11:16:29

Αυτή είναι η λέξη που «σφράγισε» το 2018

Αυτή είναι η λέξη που «σφράγισε» το 2018 - Media

 

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ο οργανισμός Merriam-Webster, o οποίος εκδίδει το ομώνυμο λεξικό, ανακοίνωση την λέξη που κυριάρχησε το 2018 και είναι μια λέξη με ιδιαίτερο βάρος.

Η λέξη αυτή είναι η «δικαιοσύνη», η οποία κυριάρχησε στις έρευνες στο site του λεξικού, καθώς αποτέλεσε τα δύο τρίτα των αναζητήσεων των χρηστών του.

Ο υπεύθυνος της Merriam-Webster Πίτερ Σολοκόβσκι τόνισε ότι οι έρευνες δεν αφορούσαν στην ορθογραφία αλλά συνδέθηκε με την ειδησεογραφία, όπως μετά την καταδίκη του Μάικλ Κόεν, δικηγόρου του Τραμπ.

Ο Σολοκόβσκι επισήμανε ότι οι χρήστες του λεξικού επιχείρησαν να χρησιμοποιήσουν τη λέξη στην πιο φιλοσοφική έννοιά της και παραδέχθηκε ότι η μελέτη των στατιστικών προκάλεσε έκπληξη στους υπεύθυνους της εταιρείας.

Σημείωσε δεν ότι η λέξη συνδέθηκε με πολλές έννοιες, από το «υπουργείο Δικαιοσύνης» και την «απουσία δικαιοσύνης» ως την «κοινωνική δικαιοσύνη» και την «παρεμπόδιση του έργου της δικαιοσύνης».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.