search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 05:09
MENU CLOSE

Αυτή είναι η λέξη που «σφράγισε» το 2018

17.12.2018 15:02
Αυτή είναι η λέξη που «σφράγισε» το 2018 - Media

 

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ο οργανισμός Merriam-Webster, o οποίος εκδίδει το ομώνυμο λεξικό, ανακοίνωση την λέξη που κυριάρχησε το 2018 και είναι μια λέξη με ιδιαίτερο βάρος.

Η λέξη αυτή είναι η «δικαιοσύνη», η οποία κυριάρχησε στις έρευνες στο site του λεξικού, καθώς αποτέλεσε τα δύο τρίτα των αναζητήσεων των χρηστών του.

Ο υπεύθυνος της Merriam-Webster Πίτερ Σολοκόβσκι τόνισε ότι οι έρευνες δεν αφορούσαν στην ορθογραφία αλλά συνδέθηκε με την ειδησεογραφία, όπως μετά την καταδίκη του Μάικλ Κόεν, δικηγόρου του Τραμπ.

Ο Σολοκόβσκι επισήμανε ότι οι χρήστες του λεξικού επιχείρησαν να χρησιμοποιήσουν τη λέξη στην πιο φιλοσοφική έννοιά της και παραδέχθηκε ότι η μελέτη των στατιστικών προκάλεσε έκπληξη στους υπεύθυνους της εταιρείας.

Σημείωσε δεν ότι η λέξη συνδέθηκε με πολλές έννοιες, από το «υπουργείο Δικαιοσύνης» και την «απουσία δικαιοσύνης» ως την «κοινωνική δικαιοσύνη» και την «παρεμπόδιση του έργου της δικαιοσύνης».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 01:30