search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 10:50
MENU CLOSE

Προσδοκίες Μαξίμου για ψήφο εμπιστοσύνης από 153+1 βουλευτές

18.12.2018 07:48
4630440.jpg

 

Η μάχη του προϋπολογισμού κορυφώνεται σήμερα με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών στην Ολομέλεια και την ψηφοφορία που θα ακολουθήσει.

Αν και χθες, συνομιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες στη Βουλή, ο πρωθυπουργός προϊδέασε για χαμηλούς τόνους στη σημερινή αντιπαράθεση, το πιθανότερο είναι ότι η πόλωση δε θα αποφευχθεί, πολλώ δε μάλλον που η ψήφιση του προϋπολογισμού επέχει θέση ψήφου εμπιστοσύνης. Στο κυβερνητικό επιτελείο υπάρχει η εκτίμηση ότι αυτή μπορεί να αυξηθεί λίγο πάνω από τους 153 της Κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας. Ουσιαστικά το βλέμμα πέφτει στον βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων Γιάννη Σαρίδης ο οποίος προ ημερών δήλωνε ότι δεν θα καταψηφίσει τον προϋπολογισμό.

Η μάχη για την εμπιστοσύνη των βουλευτών είναι σημαντική για την κυβέρνηση, όχι μόνο γιατί θεωρείται ότι θα επικυρωθεί πανηγυρικά το πέρασμα στη μετά τα μνημόνια εποχή, με τον προϋπολογισμό του 2019 να επισημαίνεται από την κυβέρνηση ότι είναι ο πρώτος επεκτατικός  μετά από 8 χρόνια. Αλλά και γιατί – σύμφωνα τουλάχιστον με τις διαθέσεις που εκφράζονται μέχρι στιγμής – θα είναι και η μόνη ψήφος εμπιστοσύνης που θα ζητηθεί από τον πρωθυπουργό και θα αξιοποιηθεί στις μάχες που έρχονται προσεχώς.

Το πανηγυρικό κλίμα τέλος, θα επιχειρήσει να επισφραγίσει ο πρωθυπουργός στην τελευταία συνεδρίαση του υπουργικού για το 2018 την Τετάρτη , επιχειρώντας να στείλει μήνυμα ότι η κυβέρνηση παρά τα όσα ακούγονται, παραμένει συμπαγής.

Στη σημερινή του ομιλία ο πρωθυπουργός αναμένεται να αναφερθεί σε όλα τα κρίσιμα θέματα από την οικονομία έως τη Συμφωνία των Πρεσπών , ενώ πιθανότατα η αντιπαράθεση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα χρωματιστεί και από το ηλεκτρισμένο κλίμα της  χθεσινής μέρας με επίκεντρο την βόμβα που εξερράγη στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ.

 

Δεν αίρεται το εμπάργκο στον ΣΚΑΙ

Η διοίκηση του σταθμού έδειξε χθες ως ηθικό αυτουργό για την επίθεση την ίδια την κυβέρνηση και το εμπάργκο που έχει επιβάλει ώστε να μην εμφανίζονται στις εκπομπές του σταθμού κυβερνητικά και κομματικά στελέχη.

Από την κυβέρνηση διαμηνύουν ότι καμία σχέση δεν έχει το εμπάργκο με την βομβιστική επίθεση την οποία όλη η κυβέρνηση και το κόμμα καταδίκασαν σε όλους τους τόνους ζητώντας να συλληφθούν οι δράστες και να οδηγηθούν άμεσα στη δικαιοσύνη. Εν ολίγοις λένε ότι το εμπάργκο δεν πρόκειται να αρθεί. Χαρακτηριστική η αναφορά ανακοίνωσης του ΣΥΡΙΖΑ: «Με τις ανοησίες του κολλητού του κ. Γεωργιάδη, Άρη Πορτοσάλτε, περί ηθικής αυτουργίας της κυβέρνησης, τις οποίες  επαναλαμβάνει ο κ. Αλαφούζος, επιβεβαιώνει την ορθότητα της επιλογής μας να αφήσουμε τους άθλιους προπαγανδιστές, χωρίς την παρουσία εκπροσώπων των «ηθικών αυτουργών της τρομοκρατίας» στα τηλεοπτικά τους πάνελ».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 10:49